Κορονοϊός: Lockdown στην Αττική – Γιατί δεν έχει εφαρμοστεί, τι εξετάζει η κυβέρνηση


Τα ημερήσια κρούσματα στην Αττική παραμένουν σε δυσθεώρητα επίπεδα με τους επιστήμονες να ανησυχούν και την κυβέρνηση να εξετάζει κάθε πιθανό μέτρο που μπορεί να μεσολαβήσει έως το lockdown

Το Λεκανοπέδιο βρίσκεται στην δίνη της πανδημίας με και χαρακτηριστικό είναι πως από την 1η Οκτωβρίου, στην Αττική έχουν επιβεβαιωθεί 866 περιστατικά κορονοϊού, αριθμός στον οποίο περιλαμβάνονται και τα δεκάδες που εντοπίστηκαν στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στον Άγιο Παντελεήμονα Αθήνας.

Την ίδια ώρα Αχαΐα και Ιωάννινα βρέθηκαν σε δυσμενή θέση με τους ειδικούς να εισηγούνται λήψη μέτρων τα οποία και έλαβε άμεσα η κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων στο πακέτο μέτρων που τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα περιλαμβάνονται η αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, απαγόρευση συναθροίσεων άνω των εννέα ατόμων και υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Στην κυβέρνηση εμφανίζονται αισιόδοξοι και μιλώντας στο Newsbomb.gr σημειώνουν πως το μέχρι τώρα δεδικασμένο δείχνει πως όποτε χρειάστηκε να ληφθούν αυστηρά μέτρα, αυτά απέδωσαν και οι περιοχές, όπως ο Πόρος για παράδειγμα, επανήλθαν γρήγορα στην κανονικότητα.

Γιατί λοιπόν δεν έχουν ληφθεί αντίστοιχα μέτρα στην Αττική η οποία εδώ και εβδομάδες εμφανίζει μεγάλη διασπορά του ιού; Η κυβέρνηση μπορεί να έχει στην φαρέτρα της τα δεδικασμένα των τοπικών κοινωνιών, ωστόσο η Αττική είναι ένας «γρίφος».

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην Αττική μένουν πάνω από 5 εκατομμύρια άνθρωποι», σημειώνει κυβερνητικό στέλεχος τονίζοντας πως ένα μεγάλο πρόβλημα θα ήταν η επίβλεψη της τήρησης αυτών των μέτρων την ώρα που πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού θα ήταν αναγκασμένο να κυκλοφορεί για την εργασία του.

Από την άλλη, η οικονομία αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την λήψη τέτοιων μέτρων. Ουκ ολίγοι υπουργοί, αλλά ακόμα και επιστήμονες, έχουν σημειώσει πως ένα νέο lockdown θα άφηνε πολύ μεγάλες πληγές στην Οικονομία.

Δεν είναι, όμως, μόνο τα δημόσια ταμεία που θα δεχθούν πλήγμα. Είναι η πραγματική αγορά, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αυτές που θα δουν τον τζίρο τους να πέφτει κατακόρυφα για άλλη μία φορά μέσα σε έναν χρόνο, προκαλώντας τους ανεπανόρθωτες ζημιές.

Σε κάθε περίπτωση στην κυβέρνηση εξετάζουν ακόμα και το lockdown εάν χρειαστεί, αλλά όχι προς το παρόν. «Έχουμε πολλά μέτρα να λάβουμε ακόμα εάν χρειαστεί προκειμένου να ανακόψουμε την πορεία της πανδημίας, αντί του lockdown. Σε κάθε περίπτωση είμαστε αισιόδοξοι πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί θα αποδώσουν», σημειώνει ανώτατη κυβερνητική πηγή.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ