Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα καταβληθεί στους δικαιούχους – Πού θα κυμανθεί η τιμή


Εντός του τρέχοντος έτους θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2020-2021 στους δικαιούχους, όπως αναφέρεται στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή. 

Έως και τις 31 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί φέτος το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2020-21 στους δικαιούχους.

Το επίδομα συνολικού ύψους 84 εκατ. ευρώ αρχικά ήταν προγραμματισμένο να δοθεί στις αρχές του 2021, όμως αποφασίστηκε να καταβληθεί εντός του 2020 προς διευκόλυνση των ευάλωτων νοικοκυριών.

Ως προς τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν οι δικαιούχοι είναι σίγουρα οι κλιματολογικές συνθήκες και τα εισοδήματα.

Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγών στο επίδομα θέρμανσης. Ένα από τα σενάρια που βρίσκεται στο τραπέζι προβλέπει την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών με ένα επίδομα θέρμανσης ανεξάρτητα από το είδος της ενέργειας που καταναλώνουν.

Υπενθυμίζεται πως έως σήμερα επιδοτούνταν -ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες στην περιοχή όπου βρίσκεται το κάθε ακίνητο, αλλά και την επιφάνειά του- στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες φέτος σχεδιάζεται πλήρης μετασχηματισμός ώστε τα νοικοκυριά να εισπράττουν το ποσό για θέρμανση ανεξάρτητα από το είδος της ενέργειας που καταναλώνουν: ηλεκτρικό ρεύμα (για ηλεκτρικά καλοριφέρ, κλιματιστικά ή αντλίες θερμότητας), πετρέλαιο, φυσικό αέριο ή ακόμη και καυσόξυλα.

Στόχος ωστόσο του υπουργείου είναι να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Σχετικά με την εκτίμηση για το που θα κυμανθεί η πώληση του πετρελαίου οι ειδικοί σημειώνουν ότι θα πρέπει να το περιμένουμε στην τιμή του 0,80 ευρώ ανά λίτρο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ