Βουλή: «Φρένο» στον διορισμό συγγενών ως μετακλητών, μετά την υπόθεση Ζαρούλια

Μετά την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η υπόθεση του διορισμού Ζαρούλια στη Βουλή, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας προανήγγειλε αλλαγές στον Κανονισμό του Κοινοβουλίου που θα βάζουν «φρένο» στην τοποθέτηση σε θέσεις μετακλητών, συζύγων ή στενών συγγενών των δικαιούχων, όπως εν προκειμένω ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε πως δεν υπάρχει στον Κανονισμό το κώλυμα που υπάρχει στο νόμο για το επιτελικό κράτος, ότι οι μετακλητοί υπάλληλοι δεν μπορεί να είναι σύζυγοι, συμβίοι και συγγενείς α’ και β’ βαθμού αυτού που τους διορίζει.

«Υπέθετα ότι υπάρχει γι’ αυτό και πέρασαν περισσότερες από 20 μέρες για να το υπογράψω. Η πρώτη κίνηση είναι να προτείνω στην επιτροπή του Κανονισμού την καθιέρωση αυτού του κωλύματος Επιπλέον υπήρχε μία άλλη ασφαλιστική δικλείδα που δεν μας έπιασε: Υπάρχει στο Δημόσιο και στον Κανονισμό της Βουλής μία απαγόρευση όταν έχεις υποδικία για κάποια πολύ σοβαρά κακουργήματα», είπε και υπογράμμισε πως αυτά τα αδικήματα δεν περιλαμβάνουν το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και πως θα προστεθεί.

«Θα υπάρξει καθιέρωση κωλυμάτων αυτής της μορφής με επέκταση του κωλύματος της υποδικίας σε εγκληματική οργάνωση», σημείωσε για να συμπληρώσει πως η καταδίκη της Χρυσής Αυγής δεν συνεπάγεται παρεπόμενες ποινές στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων από το καλοκαίρι του 2019 που ψηφίσθηκε ο νέος Ποινικός Κώδικας.

«Άρα ο μόνος τρόπος είναι η αλλαγή Κανονισμού με μία ανεκτή ελάχιστη αναδρομικότητα», τόνισε.

«Η απόφαση του Δικαστηρίου για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής μπορεί να μας καθοδηγήσει σε κάτι άλλο που δεν μπορώ να το δω σήμερα», ανέφερε, ενώ σε ότι αφορά στο ενδεχόμενο αθώωσης και διεκδίκησης της κρατικής επιχορήγησης που έχει «παγώσει», είπε πως «υπάρχει απόφαση της Βουλής ότι χρειάζεται αμετάκλητη αθωωτική απόφαση και μετά θα μπορούν να πάρουν τα χρήματα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here