Κορονοϊός: Γιατί είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε Ιωάννινα – Αχαΐα και όχι στην Αττική


Για τους λόγους που δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στην Αττική αλλά είναι σε Ιωάννινα και Αχαΐα απάντησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός: «Σε κάθε περίπτωση, με βάση την εμπειρία μας όλο το καλοκαίρι είμαστε πιο επιφυλακτικοί και πιο αυστηροί σε περιοχές με μικρότερες δυνατότητες του συστήματος υγείας, πάντα συγκριτικά με την Αθήνα. Είναι τελείως διαφορετικά τα δεδομένα στην κάθε περιοχή πόσο μάλλον για Ιωάννινα και την Πάτρα όπου υπάρχουν σαφείς ενδείξεις υπερτοπικής από την μία και τοπικής διασποράς.

Συγκεκριμένα, στα Ιωάννινα είχαμε 89 από τα 101 ενεργά κρούσματα από την ευρύτερη περιοχή στον δήμο Ιωαννίτων. Ταυτόχρονα, τα χαρακτηριστικά στην Πάτρα ήταν τελείως διαφορετικά. Είχαμε 83 κρούσματα σε όλη την Αχαΐα από τα οποία τα 52 ήταν στην πρωτεύουσα δηλαδή στον δήμο Πατρέων και μάλιστα τα υπόλοιπα ήταν διάσπαρτα στην Αχαΐα, με μεγάλο αριθμό επαφών και μετακινήσεων μεταξύ δήμων και αρκετά από αυτά υγειονομικού προφίλ.

Σε κάθε περίπτωση, ανά τριήμερο σταθμίζουμε τα δεδομένα και το θέμα των μέτρων είναι ένα δυναμικό ζήτημα το οποίο βασίζεται σε πολλές παραμέτρους. Προτιμούμε να είμαστε πιο αυστηροί παρά να πάμε σε οποιαδήποτε άλλη διαδικασία».

Με τη σειρά του ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης είπε:

«Υπάρχει αυστηρότατη σύσταση για χρήση μάσκας παντού στην Αττική. Η διαφορά είναι εάν θα επιβλέπεται ή όχι. Η επιτροπή συστήνει μάσκα, ισχυρά παντού, ιδίως στα σημεία όπου υπάρχει συνωστισμός».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ