Απόφαση δίκης Χρυσής Αυγής: Δείτε LIVE εικόνα από το Εφετείο


Πληθαίνουν όλο και περισσότερο οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες που συγκεντρώνονται έξω από το Εφετείο, ενόψει της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή, η οποία ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 11.30 το πρωί της Τετάρτης (07/10)

Ήδη, από τις 9 το πρωί, αναρτήθηκαν τα πρώτα πανό μπροστά από το κτήριο και συγκεκριμένα από την πλευρά της λεωφόρου Αλεξάνδρας, ενώ αυξάνεται συνεχώς ο κόσμος από το μετρό Αμπελόκηπων μέχρι την Ιπποκράτους.

«Δεν είναι αθώοι, οι ναζί στη φυλακή», είναι μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονται στα πανό, ενώ από τα ηχεία ακούγονται τραγούδια με αντιφασιστικό περιεχόμενο.

Δείτε LIVE εικόνα από το Εφετείο:

Η ώρα της ιστορικής απόφασης

Απάντηση σε ένα κρίσιμο νομικής, κοινωνικής και πολιτικής σημασίας ερώτημα, καθώς το διακύβευμα αφορά ένα κόμμα, που ψηφίστηκε επί τρεις εκλογικές διαδικασίες και εισήλθε στη Βουλή με εκπροσώπηση και στην Ευρωβουλή έδωσαν την Τετάρτη οι δικαστές με την ετυμηγορία τους επί της ενοχής ή μη των κατηγορούμενων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Και το ερώτημα που πρόκειται να απαντηθεί μετά από 5,5 χρόνια επίπονης ακροαματικής διαδικασίας είναι το εξής: Η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση που δρα υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος, αποτελεί ένα ναζιστικό μόρφωμα με συντονισμένη έκνομηδράση ή οι εγκληματικές ενέργειες μελών της αποτελούν «μεμονωμένα περιστατικά» άσχετα με τις επιλογές και κατευθυντήριες γραμμές της ηγετικής της ομάδας ;

Ο χρόνος για την έκδοση της απόφασης του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων μετρά ήδη αντίστροφα με τους περισσότερους από τους συνολικά 68 κατηγορούμενος να εικάζεται ότι θα απουσιάζουν αύριο από το δικαστήριο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πολυετούς διαδικασίας άλλωστε, οι περισσότεροι κατηγορούμενοι επέλεξαν να απουσιάζουν από το εδώλιο. Η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, πλην τριών ατόμων, δεν εμφανίστηκε επι 5,5 ολόκληρα χρόνια στο δικαστήριο, παρά μόνο την ημέρα των απολογιών.

Αντιθέτως η μοναδική παρουσία που άφησε ανεξίτηλο στίγμα στη δίκη, ήταν αυτή της Μάγδας Φύσσα, της μάνας σύμβολο στον αγώνα για δικαίωση στη μνήμη του δολοφονηθέντος γιου της και στον αγώνα κατά του φασισμού και ναζισμού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ