Πάτρα: ΠΡΟΣΟΧΗ! Αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών


Την προσοχή των πολιτών χρηστών του διαδικτύου στην προσπάθεια εξαπάτησής τους από επιτήδειους, που προσποιούμενοι τεχνικούς ηλεκτρονικών υπολογιστών ή υπαλλήλους εταιριών εξαπάτησαν πολίτες σε περιοχές της Αχαΐας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας, για το εντοπισμό των ατόμων, που προσποιούμενοι τεχνικούς ηλεκτρονικών υπολογιστών ή υπαλλήλους εταιριών, εξαπάτησαν πολίτες σε περιοχές της Αχαΐας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στόχος των δραστών είναι να πάρουν κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών, ώστε στην συνέχεια να αφαιρέσουν χρήματα.

Ειδικότερα, τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν δύο περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τεχνικό υπολογιστών, επικοινώνησε τηλεφωνικά με πολίτη στην Πάτρα και με το πρόσχημα ότι ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του είχε προσβληθεί από ιούς, εγκατέστησε στον υπολογιστή και το κινητό του τηλέφωνο εφαρμογές, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει μεταφορά 17.000 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς, τα οποία στην συνέχεια αφαίρεσε.

Επίσης, σε άλλη περίπτωση, άγνωστος δράστης, προσποιούμενος υπάλληλο εταιρείας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με πολίτη σε κοινότητα του δήμου Ερυμάνθου και αφού του απέσπασε τον κωδικό της τραπεζικής του κάρτας, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ.

Να σημειωθεί, ότι παρόμοιες περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών καταγράφηκαν πρόσφατα σε περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ