Στο Φόρουμ Μπρατισλάβας ο Δένδιας – Στη Σλοβακία και ο Τσαβούσογλου


Από το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώθηκε πως ο Νίκος Δένδιας θα ταξιδέψει στη Σλοβακία για να συμμετάσχει στο GLOBSEC 2020 Bratislava Forum, στο οποίο ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχει και ο Τούρκος ομόλογός του.

Την Πέμπτη (8/10), ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα ταξιδέψει στη Μπρατισλάβα όπου θα έχει συζητήσεις με τον ομόλογό του της Σλοβακίας, Ιβάν Κόρτσοκ και τον Πρωθυπουργό της χώρας Ιγκόρ Μάτοβιτς.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει στην ανακοίνωσή του πως ο Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει στο GLOBSEC 2020 Bratislava Forum ενώ στο περιθώριο θα έχει διμερείς συναντήσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως και το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, έχει ανακοινώσει την παρουσία του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Μπρατισλάβα από την Τετάρτη (07/10) για να συμμετάσχει στο ίδιο Forum.

Καμία από τις δυο πλευρές, ωστόσο, δεν έχει αναφέρει επίσημα την πιθανότητα συνάντησης των δυο Υπουργών Ελλάδας και Τουρκίας με αφορμή την ταυτόχρονη παρουσία τους στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών αναφέρει

«Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, στη Μπρατισλάβα όπου θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της χώρας και θα συμμετάσχει στο GLOBSEC 2020 Bratislava Forum.

Θα έχει συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών, Ivan Korčok, οι οποίες θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Επίσης, θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Igor Matovič.

Στο πλαίσιο του GLOBSEC 2020 Bratislava Forum, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μετάσχει σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα “EU’s Global Leadership in the post-Covid Era”. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Νίκος Δένδιας θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ