Μπαρμπαρός: Θρίλερ με την πορεία του τουρκικού ερευνητικού


Η Τουρκία συνεχίζει τον πόλεμο νεύρων, που ξεκίνησε τις πρωινές ώρες.

 

Αυτή τη στιγμή (5.:38 μ.μ. ώρα Ελλάδος) το τουρκικό ερευνητικό σκάφος έχει πορεία προς τα νότια με κατεύθυνση δυτικά της Πάφου, και βρίσκεται μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Το πρωί το Κυπριακό Πρακτορείο (ΚΥΠΕ) είχε μεταδώσει ότι αποχώρησε από την κυπριακή ΑΟΖ το «Μπαρμπαρός».

Όπως πληροφορήθηκε το ΚΥΠΕ το «Μπαρμπαρός» αναχώρησε από την περιοχή όπου βρισκόταν γύρω στις 10 χθες το βράδυ, κινήθηκε ανατολικά της Κύπρου και βρέθηκε βόρεια της Κύπρου με κατεύθυνση δυτική. Κάποια στιγμή έπλεε σε διεθνή ύδατα χωρίς να τραβά καλώδια για τη διεξαγωγή ερευνών, ανέφερε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή. Όμως τα πράγματα αργότερα άλλαξαν.

Η πηγή πρόσθεσε πως δεν υπάρχει καινούργια τουρκική NAVTEX που να δεσμεύει νέα περιοχή για έρευνες από το συγκεκριμένο πλοίο, υπενθυμίζοντας πως η παράνομη NAVTEX για έρευνες από το «Μπαρμπαρός» στην Ανατολική Μεσόγειο, ανοιχτά της Κύπρου, που εκδόθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου, έληγε στις 18 Οκτωβρίου.

Ωστόσο εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ενδεχόμενη κίνηση τακτικής από την τουρκική πλευρά, καθώς την ίδια στιγμή βρίσκεται εν εξελίξει το άνοιγμα των Βαροσίων που μπορεί να οδηγήσει σε αποικισμό της Αμμοχώστου.

Το γεγονός έχει προκαλέσει διεθνώς έντονες αντιδράσεις, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για τρίτη εισβολή, πράγμα που δικαιολογεί μία κίνηση της Άγκυρας που θα κατευνάσει τόσο την ελληνική πλευρά όσο και τον διεθνή παράγοντα.

Με πληροφορίες από το hellasjournal.com και το ΚΥΠΕ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ