Ακυρώνεται το δεύτερο ντιμπέιτ στις ΗΠΑ – Απέρριψε ο Τραμπ τη διαδικτυακή τηλεμαχία


Ακυρώνεται τελικά η δεύτερη τηλεμαχία μεταξύ του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και του υποψηφίου των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν, που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου ακυρώθηκε.

«Είναι πλέον προφανές ότι δεν θα διεξαχθεί μια τηλεμαχία στις 15 Οκτωβρίου και η επιτροπή θα στρέψει την προσοχή της στις προετοιμασίες για το τελικό προεδρικό ντιμπέιτ που είναι προγραμματισμένο για τις 22 Οκτωβρίου» σημειώνεται στην ανακίνωση της ανεξάρτητης επιτροπής που διοργανώνει την τηλεμαχία.

Η ίδια επιτροπή προσθέτει πως οι προεκλογικές εκστρατείες των δύο υποψηφίων ανακοίνωσαν «άλλα σχέδια για αυτή την ημερομηνία».

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η επιτροπή είχε ζητήσει η δεύτερη προεδρική τηλεμαχία, που επρόκειτο να γίνει στο Μαϊάμι της Φλόριντα, να γίνει μέσω Διαδικτύου, κάτι που ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Μαζική προσέλευση

Εν τω μεταξύ,οι Αμερικανοίψηφοφόροι σπεύδουν ήδη να ψηφίσουν κατά χιλιάδες, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, όπως δείχνουν τα στοιχεία για τις επιστολικές ψήφους, προμηνύοντας συμμετοχή ρεκόρ στις εκλογές.

Λιγότερες από τέσσερις εβδομάδες πριν την 3η Νοεμβρίου, περισσότεροι από 6,6 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει, αριθμός περισσότερες από δέκα φορές μεγαλύτερος σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2016, σύμφωνα με το Unites States Elections Project, που καταρτίζει στοιχεία για τις πρώιμες ψήφους.

Η αλλαγή οφείλεται εν μέρει στην επέκταση της πρώιμης και της επιστολικής ψήφου σε κάποιες πολιτείες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και στην επιθυμία των Αμερικανών να έχουν λόγο στο πολιτικό μέλλον του Ντόναλντ Τραμπ, σχολίασε ο Μάικλ ΜακΝτόναλντ του πανεπιστημίου της Φλόριντα, επικεφαλής του Elections Project.

Τα στοιχεία για την πρόωρη ψηφοφορία

Μια δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που διενεργήθηκε σε εθνικό επίπεδο την περασμένη εβδομάδα διαπίστωσε ότι το 5% των Δημοκρατικών σε όλη τη χώρα απάντησε ότι έχει ήδη ψηφίσει σε σχέση με το 2% των Ρεπουμπλικανών.

Σχεδόν το 58% των Δημοκρατικών σχεδιάζει να ψηφίσει πρόωρα σε σχέση με το 40% των Ρεπουμπλικανών.

Ο ΜακΝτόναλντ εξηγεί ότι η πρόωρη ψηφοφορία συνήθως ξεκινάει δυναμικά, στη συνέχεια μειώνεται και επανέρχεται δυναμικά λίγο πριν από την ημέρα των εκλογών. Αλλά σε κάποιες πολιτείες, το ποσοστό των ψηφισάντων έχει ήδη καταγράψει υψηλό ρεκόρ, ένα μήνα πριν.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ