Ο Ακάρ τεντώνει το σχοινί: Πολεμικά πλοία θα προστατεύουν τo Oruc Reis


Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δυναμιτίζοντας εκ νέου το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

Την ώρα που το Oruc Reis έχει ξεκινήσει για νέες προκλήσεις νοτίως του Καστελορίζου, ο Ακάρ μιλά για προστασία των δυνάμεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο Τούρκος υπουργός: «έχουμε ζώνες επιρροής στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Αυτό δεν απειλεί κανέναν. Αυτοί (σ.σ. οι Έλληνες) κάνουν τα πάντα για να αυξήσουν την ένταση. Το Πολεμικό Ναυτικό μας θα συνεχίσει να συνοδεύει και να εγγυάται την ασφάλεια των ερευνητικών μας πλοίων, όπως είναι αναγκαίο».

Την είδηση επιβεβαίωσε νωρίτερα και ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ ο οποίος αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter:

«Οι εργασίες συντήρησης στο σεισμικό ερευνητικό σκάφος μας ολοκληρώθηκαν. Το πλοίο μας απέπλευσε για να «ακτινογραφήσει» τη Μεσόγειο. Θα συνεχίσουμε να ερευνούμε, να σκάβουμε και να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας. Αν υπάρχει, σίγουρα θα το βρούμε».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ