Δίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίφθηκε το αίτημα Λαγού


Απορρίφθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας το αίτημα του καταδικασμένου μέλους του «διευθυντηρίου» της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Γιάννη Λαγού, για εξαίρεση της Έδρας, καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό του Δικαστηρίου «δεν προέκυψαν ενέργειες ή παραλήψεις που δικαιολογούν υπόνοιες μεροληψίας»

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο είχε διακόψει για τρεις περίπου ώρες τη συνεδρίαση προκειμένου η νέα σύνθεση να αποφασίσει για το αίτημα εξαίρεσης που κατέθεσε ο Γιάννης Λαγός.

Η σύνθεση που ορίστηκε να εξετάσει το αίτημα που υπέβαλε ο ευρωβουλευτής ανακοίνωσε λίγο πριν τις 7 την απόφαση της, σύμφωνα με την οποία τα επιχειρήματα του αιτούντα δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την έκφραση δυσπιστίας προς το δικαστήριο καθώς κάτι τέτοιο απαιτεί την παράθεση συγκεκριμένων περιστατικών που να έχουν λάβει χώρα στο δικαστήριο και όχι την αντίληψη του αιτούντος για γεγονότα που έγιναν εκτός του δικαστηρίου.

Μετά την απόφαση απόρριψης του αιτήματος Λαγού, ανέβηκε στην έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η σύνθεση υπό την κυρία Λεπενιώτη.

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του για αύριο, Τρίτη στις 11 το πρωί. Η διαδικασία θα ξεκινήσει με την πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου επί των ποινών.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ