Μητσοτάκης σε Μάας: Η Τουρκία έχει διαλέξει τον δρόμο των κυρώσεων

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να συζητήσει με την Τουρκία όσο το Oruc Reis βρίσκεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε κατά τη συνάντηση του με τον Γερμανό ΥΠΕΞ Χάικο Μάας ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης θύμισε ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, πριν από μόλις μια εβδομάδα, είπε στον Έλληνα ομόλογό του ότι θα προσκαλούσε την Αθήνα σε διερευνητικές επαφές «και αντί για διερευνητικές επαφές έχουμε το Όρους Ρέις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ξεκαθάρισε δε ότι η Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει σε συζητήσεις με την Τουρκία υπό αυτές τις συνθήκες και τόνισε ότι «προσφέραμε στην Τουρκία μια πολύ σαφή επιλογή, στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής: Μια ανανεωμένη εταιρική σχέση ή συνέπειες σε περίπτωση που συνεχιστεί η επιθετική συμπεριφορά. Και φαίνεται πως η Τουρκία έχει διαλέξει τη δεύτερη οδό».

Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, τόνισε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας με το Όρουτς Ρέις αλλά και στα Βαρώσια αντιβαίνουν πλήρως το πνεύμα των όσων είχαν συμφωνηθεί.

«Γι’ αυτό έχω πολύ κατανόηση για το γεγονός ότι στην Ελλάδα υπάρχει όχι απλά ενόχληση, αλλά εκνευρισμός. Δεν είναι η πρώτη φορά που μέσω τουρκικών προκλήσεων διακόπτεται η ρότα που είχε χαραχθεί», τόνισε ο Μάας.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here