Δίκη Χρυσής Αυγής – Απόφαση: Οι ποινές που πρότεινε η Εισαγγελέας


Δίκη Χρυσής Αυγής – Όλες οι ειδήσεις: Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Το δικαστήριο με την έναρξη της σημερινής (14/10) συνεδρίασης, θα ανακοινώσει την απόφασή του για τις ποινές που θα επιβληθούν στους καταδικασθέντες.

Οι ποινές που πρότεινε η Εισαγγελέας

Υπενθυμίζεται ότι βαριές ποινές πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αδαμαντία Οικονόμου για το «διευθυντήριο» της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ενώ για τον καθ’ ομολογία δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, ισόβια κάθειρξη!

Ειδικότερα για την ηγετική ομάδα η εισαγγελέας πρότεινε ποινή κάθειρξης 13 ετών στον καθένα.

Πρόκειται για τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο καθώς και για τους, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Οι Μπαρμπαρούσης, Ζαρούλια, Ηλιόπουλος, Πατέλης, Πανταζής και υπόλοιποι κατηγορούμενοι για ένταξη που δεν έλαβαν ελαφρυντικό, ζητά να καταδικασθούν σε ποινή κάθειρξης 7 ετών.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά μόνο σε 4 πρώην βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν με της στάση τους και συγκεκριμένα στους Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Στάθη Μπούκουρα, (καλή συμπεριφορά μετά την πράξη) Νίκο Μίχο (ειλικρινή μεταμέλεια) και Μιχάλη Αβράμη-Αρβανίτη (σύννομο βίο), οι οποίοι όπως όλα δείχνουν θα τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης κατά την τελική κρίση των δικαστών.

Με δεδομένα τα παραπάνω η πρόταση της Εισαγγελέως περιλαμβάνει ποινή φυλάκισης πέντε ετών για όσους κρίθηκαν καταδικασθέντες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και έλαβαν ελαφρυντικό.

Η μέγιστη ποινή που θα μπορούσε να προταθεί από την εισαγγελέα για τους καταδικασθέντες για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση θα ήταν 6 έτη κάθειρξης.

Πρόταση για ισόβια στον Γιώργο Ρουπακιά

Για τους καταδικασθέντες για συνέργεια στην ανθρωποκτονία, του Παύλου Φύσσα η εισαγγελέας πρότεινε να τους επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών. Για τον πυρηνάρχη Νίκαιας Γιώργο Πατέλη προτάθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών για τη συνέργεια σε ανθρωποκτονία και 7 έτη για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Σε όσους έλαβαν ελαφρυντικό η προτεινόμενη ποινή είναι τα 6 έτη κάθειρξη.

Για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος των Αιγυπτίων αλιεργατών η εισαγγελέας πρότεινε ποινές κάθειρξης από 7-10 χρόνια για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Για τον πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή πρότεινε ποινή κάθειρξης 10 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και 7 ετών κάθειρξη για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να επιβληθεί ποινή 10 μηνών φυλάκισης για το αδίκημα της σωματικής βλάβης για κάθε θύμα. Εξαίρεση αποτελεί ο Χρήστος Χατζηδάκης ο οποίος έλαβε ελαφρυντικό και για αυτόν ζήτησε ποινή φυλάκισης 6 μηνών για κάθε πράξη.

Για α το αδίκημα της οπλοφορίας η εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης από 6-18 μήνες κατά περίπτωση και χρηματικές ποινές. Μεταξύ των καταδικασθέντων για αυτό το αδίκημα είναι ο Νίκος Μιχαλολιακος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Γιώργος Γερμενής και ο Νίκος Μίχος.

Υπενθυμίζεται επίσης πως οι προτάσεις της Εισαγγελέως δεν είναι δεσμευτικές για το δικαστήριο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ