Κορονοϊός: Η εφιαλτική παρενέργεια – Μπορεί να φέρει κώφωση!


Κορονοϊός; Προβληματισμένοι είναι οι επιστήμονες από την περίπτωση ενός 45χρονου που νόσησε από covid-19 ωστόσο ο ιός τον άφησε… κουφό!

Με μια μόνιμη κώφωση ξεπέρασε την περιπέτειά του με τον κορονοϊό ένας 45χρονος, με τους γιατρούς να είναι προβληματισμένοι για το απίστευτο περιστατικό, το οποίο είναι μόλις το 5ο που αναφέρεται παγκοσμίως.

Οι ειδικοί από το University College του Λονδίνου (UCL), περιγράφουν στην ιατρική επιθεώρηση BMJ Case Reports την περίπτωση ενός 45χρονου με άσθμα. Ο άνδρας εισήχθη στην εντατική λόγω της λοίμωξης που προκαλεί ο νέος κορονοϊός. Στην πορεία της νοσηλείας του διασωληνώθηκε, ενώ χρειάσθηκε ρεμδεσιβίρη και ενδοφλέβια κορτικοστεροειδή (κορτιζόνη).

Μία εβδομάδα μετά το εξιτήριο από την εντατική, παρουσίασε εμβοές (βουητό και κουδούνισμα) στο αριστερό αυτί. Τελικά, έχασε την ακοή του από αυτό.

Οι επιστήμονες γράφουν ότι κανένα από τα φάρμακα που έλαβε δεν μπορεί να προκάλεσαν την απώλεια της ακοής του. Ούτε είχε προβλήματα με τους ακουστικούς πόρους ή τα τύμπανα των αυτιών του.

Περαιτέρω εξετάσεις δεν βρήκαν τυχόν αυτοάνοσα προβλήματα. Επιπλέον, ο 45χρονος δεν είχε γρίπη ούτε HIV/AIDS, που ενδέχεται να προκαλέσουν απώλεια ακοής. Δεν υπήρχε επίσης στο ιατρικό ιστορικό του πρόβλημα με την ακοή του κατά το παρελθόν.

Οι γιατροί συνέχισαν τις εξετάσεις και τελικά κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είχε υποστεί αιφνίδια νευροαισθητήρια απώλεια ακοής.

Πρόκειται για μία διαταραχή κατά την οποία το ακουστικό νεύρο υφίστανται φλεγμονή ή βλάβη. Οι γιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με κορτικοστεροειδή, αλλά η θεραπεία είχε περιορισμένη επιτυχία.

Να σημειωθεί πως έχουν καταγραφεί μόλις 5 παρόμοια περιστατικά από την στιγμή που ξέσπασε η πανδημία σε όλο τον πλανήτη.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ