ΚΤΕΛ: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι την Πέμπτη (15/10)


Σύμφωνα με ανακοίνωση οι εργαζόμενοι, της Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ) προχωρούν σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη (15/10) σε όλα τα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ της χώρας.

Τα αρμόδια όργανα της ΟΣΜΕ αποφάσισαν και κήρυξαν την απεργία, διαμαρτυρόμενοι στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας συγκοινωνίας και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στα ΚΤΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, και προκειμένου να ενισχυθούν τα δρομολόγια, οι συγκοινωνίες της Αθήνας ενισχύθηκαν με ΚΤΕΛ.

Στην ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «ενώ τουλάχιστον 500 λεωφορεία ιδιοκτησίας της ΟΣΥ που έχουν αγοραστεί με χρήματα του ελληνικού λαού, παραμένουν παροπλισμένα στα αμαξοστάσια και μπορούν να επισκευαστούν με αμελητέο κόστος, η κυβέρνηση με τη σύμπραξη της διοίκησης της ΟΣΥ και του ΟΑΣΑ, σκέφτηκε ως «λύση» για να πυκνώσουν τα αστικά δρομολόγια να αναθέσει χωρίς κανόνες, χωρίς διαφάνεια και χωρίς έλεγχο, το έργο της αστικής συγκοινωνίας του λεκανοπεδίου στους ιδιώτες των ΚΤΕΛ».

«Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, αλλά και οι εργαζόμενοι των ΚΤΕΛ που αποτελούν τα πρώτα θύματα της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης, δεν θα ανεχθούν την απαξίωση και την παράδοση της Δημόσιας συγκοινωνίας στους ιδιώτες των ΚΤΕΛ, οι οποίοι, μετά και την κατάργηση του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού ΚΤΕΛ, ανεξέλεγκτα απομυζούν την εργασιακή δύναμη του προσωπικού, σε βάρος και της οδικής ασφάλειας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ