Στο Πεντάγωνο το δεξί χέρι του Πομπέο, Κλαρκ Κούπερ για τις τουρκικές προκλήσεις


Ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών Κλαρκ Κούπερ αναμένεται στη συνέχεια να μεταβεί στην αμερικανική βάση της Σούδα

Στο Πεντάγωνο μετέβη το απόγευμα της Πέμπτης (14/10), συνοδεία του πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, ο Αμερικανός βοηθός υπουργός Εξωτερικών Κλαρκ Κούπερ. Η επίσκεψη του Αμερικανού αξιωματούχου με αρμοδιότητα τις πολιτικές και τις στρατιωτικές υποθέσεις, σχετίζεται με τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών Κλαρκ Κούπερ αναμένεται στη συνέχεια να μεταβεί στην αμερικανική βάση της Σούδας, ενώ θα πραγματοποιήσει ταξίδι και στην Κύπρο. Σημειώνεται ότι ο κ. Κούπερ δεν θα επισκεφτεί την Τουρκία, κάτι που είναι ενδεικτικό της ενόχλησης που έχουν προκαλέσει οι κινήσεις του Ενρτογάν στις ΗΠΑ.

Ο κ. Κούπερ θα συναντηθεί με ανώτερους πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους στην Αθήνα και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Κρήτη, όπου θα επισκεφτεί τη ναυτική βάση της Σούδας.

Η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

«Στην Ελλάδα, 14-18 Οκτωβρίου, ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών Κούπερ θα πραγματοποιήσει διαβουλεύσεις με ανώτερους πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους στην Αθήνα σχετικά με τις προσπάθειες για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας, από την Ανατολική Μεσόγειο έως και τα Βαλκάνια. Στη συνέχεια, ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών Κούπερ θα επισκεφθεί τη Ναυτική Βάση της Σούδας, μια από τις βασικές τοποθεσίες της αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας, όπου η διευρυμένη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) προάγει τη συνεχώς αναπτυσσόμενη συνεργασία μας με την Ελλάδα και τους Συμμάχους στο ΝΑΤΟ».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ