Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Ακολουθείστε τις οδηγίες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Ολοκλήρωσε την Τετάρτη (14/10) τις συνεδρίες της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνερχόταν από τη Δευτέρα, για το μήνα Οκτώβριο.

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΙΣ προτρέπει τον Κλήρο και τον χριστεπώνυμο λαό να ακολουθούν απαρεγκλίτως τις οδηγίες των ειδικών για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, «εκφράζοντας και δι’ αυτού του τρόπου την αγάπη τους και προς τον συνάνθρωπο και προς τον εαυτό τους» και να προσεύχονται.

Επίσης, ενημερώθηκε για το ευχαριστήριο γράμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, αναφορικά με τις διεθνείς εκκλήσεις και τα διαβήματα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικό τέμενος (τζαμί).

Επιπλέον, ενημερώθηκε από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος σχετικά με τις εκδηλώσεις για την Επέτειο της Επαναστάσεως του 1821 και περί του γράμματος του πάπα Ρώμης Φραγκίσκου, σχετικού «προς την ανακούφισιν των ενδεών» της Μόριας.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το ανακοινωθέν, εκφράζει αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς τον μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο και του εύχεται τάχιστα να δικαιωθεί.

Εξάλλου, ενέκρινε την αποστολή επιστολών συμπαθείας προς τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο και προς τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο, «διά των οποίων θα εκφράζονται ευχές για ταχεία ανάρρωση».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ