Βρούτσης: Συνεχίζεται κανονικά μέχρι το τέλος του έτους το πρόγραμμα «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

Την παράταση του προγράμματος «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» έως το τέλος του έτους ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Με αυτή την απόφαση συνεχίζουν να στηρίζουν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις προκειμένου να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», που αφορά την επιδότηση έως 60% του μισθού και του 100% των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για το χρόνο που αυτοί δεν εργάζονται, θα συνεχιστεί κανονικά ως την 31η Δεκεμβρίου 2020, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συνεχίζουν να στηρίζουν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις προκειμένου να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τα μέτρα που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση προς ένταξη στο πρόγραμμα και το ποσό που θα λάβει η Ελλάδα ως δάνειο ανέρχεται στα 2,7 δισ. ευρώ, από 1,2 δισ. ευρώ που ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις.

Τα κοινοτικά κονδύλια θα διατεθούν ώστε να καλυφθούν μέτρα διατήρησης των θέσεων απασχόλησης που ήδη εφαρμόζονται από τον περασμένο Μάρτιο και θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται τους επόμενους μήνες, όπως η αποζημίωση ειδικού σκοπού, η κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους σε αναστολή, η κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εποχικά εργαζόμενων και η εφαρμογή του προγράμματος «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here