Δίκη Χρυσής Αυγής – Αναστολές: Ανέβηκαν στην έδρα και πάλι οι δικαστές


Δίκη Χρυσής Αυγής: Στην έδρα ανέβηκαν λίγο μετά τις 11, το πρωί της Παρασκευής (16/10), οι δικαστές που δικάζουν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Παρόντες σήμερα στο δικαστήριο είναι οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Στο δικαστήριο τοποθετούνται οι συνήγοροι της υπεράσπισης και ζητούν αναστολή στην εκτέλεση της ποινής που επιβλήθηκε στους εντολείς τους.

Επιστράτευσαν παιδιά και… ζώα για να μην μπουν πίσω από τα κάγκελα

Όλοι οι μάρτυρες που εξετάστηκαν κατά τη χθεσινή διαδικασία ζήτησαν από τους δικαστές να χορηγήσουν αναστολή στην εκτέλεση των ποινών των καταδικασθέντων μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό χαρακτηρίζοντας τους καλά παιδιά, σωστούς οικογενειάρχες, που στέκονται δίπλα στους αρρώστους και ανήμπορους γονείς τους και που συνεισέφεραν στον τόπο κάνοντας πολλά παιδιά ένεκα της υπογεννητικότητας στη χώρας μας…

Οι καταδικασθέντες μέσω των μαρτύρων που επιστράτευσαν ζήτησαν με άλλα λόγια επιείκεια από το δικαστήριο για να γλιτώσουν τη φυλακή προβάλλοντας ένα πρόσωπο εντελώς διαφορετικό από αυτό που μας είχαν συνηθίσει όταν ακόμη και σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση προέβαιναν σε πογκρόμ κατά μεταναστών.

Ο άφαντος επί 5,5 χρόνια Μπαρμπαρούσης

Έπειτα από μακροχρόνια απουσία ο πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 6 ετών για «ένταξη σε εγκληματική οργάνωση» έκανε χθες την εμφάνισή του στο δικαστήριο, γεγονός που σχολιάστηκε και από την πρόεδρο του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη. Μαζί του ήταν ο ηλικιωμένος με σοβαρό πρόβλημα όρασης πατέρας του Ηλίας Μπαρμπαρούσης, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας.

«Αν ο γιος μου εκτίσει την ποινή του εγώ είμαι τελειωμένος. Είμαι 40 χλμ. από το Αγρίνιο. Το πρόβλημα ξεκίνησε το 2017 όταν τυφλώθηκα. Ο γιος μου μας βοηθάει οικονομικά. Αν μπει φυλακή κανείς δεν θα φροντίσει τα ζώα μας, την περιουσία μας», υποστήριξε ο πατέρας του Μπαρμπαρούση.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του σημειώθηκε ο εξής διάλογος:

Πρόεδρος: Μπορείτε να αποχωρήσετε.

Μπαρμπαρούσης (πρώην βουλευτής): Κι εγώ;

Πρόεδρος: Κοιτάξτε. Είστε κατηγορούμενος εδώ και 5,5 χρόνια και σας βλέπουμε για πρώτη φορά σήμερα…

Ο ανιψιός του επίσης πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή Νίκου Κούζηλου, ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο θείος του πρέπει να παραμείνει στο σπίτι του σε κάθε περίπτωση. «Ο μόνος που μπορεί να σταθεί δυναμικά στον καρκινοπαθή πατέρα του και στο παιδί του είναι ο Νίκος». Μάλιστα ο μάρτυρας βεβαίωσε τους δικαστές ότι πλέον δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

Ο συνήγορος του “πυρηνάρχη Περάματος” Αναστάσιου Πανταζή, επικαλέστηκε τη συνεισφορά του εντολέα του στην μαστιζόμενη από υπογεννητικότητα Ελλάδα…

«Μετά την αποφυλάκισή του έκανε άλλα δύο παιδιά (σ.σ.: έχει συνολικά 4), στη χειμαζόμενη από την υπογεννητικότητα ελληνική κοινωνία. Είναι και αυτό μια θετική συνεισφορά του στην κοινωνία!»

Από την πλευρά του έτερου “Πυρηνάρχη της Νίκαιας”, Γιώργου Πατέλη, ο οποίος καταδικάστηκε σε 10 έτη κάθειρξη και 2 μήνες, κατέθεσε ως μάρτυρας μια φίλη του, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ τον παρουσίασε ως εμπνευσμένο στιχουργό!

«Είμαστε πολύ καλοί φίλοι από το 2011 με τον Γιώργο. Ζήτησα τη βοήθεια του όταν δεν είχαμε να φάμε. Έχω δυο παιδιά ανήλικα. Η οικογένειά μας δεν είχε βοήθεια από πουθενά, μου είχαν πει κάποιοι γνωστοί μου για το Γιώργο. Μέχρι και λογαριασμούς για το ρεύμα μου πλήρωσε, τα πάντα. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Μας έδινε και τρόφιμα. Είναι σωστός οικογενειάρχης. Το παιδί του είναι τα πάντα για αυτόν και τον χρειάζεται με όλα αυτά που έχουν συμβεί …Ο Γιώργος δεν έχει πια σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Έγραψε και τραγούδι κατά της βίας και του σχολικού εκφοβισμού. Πατήστε gpatel για να το βρείτε!»

Ένας άλλος καταδικασθείς ονόματι Κομιανός, έφερε το αδερφό του για να πει ότι μόλις την προηγούμενη μέρα προσελήφθη σε θέση οδοκαθαριστή και ότι η οικογένειά του θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα αν πάει φυλακή. «Δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή μετά το 2013. Τους βρίζει. Αν θέλετε να φέρουμε υπογραφές ανθρώπων που λένε ότι είναι καλό παιδί».

Μέχρι και αλλοδαπούς επιστράτευσαν για να καταθέσουν προκειμένου να φανεί ότι οι χρυσαυγίτες δεν είχαν πρόβλημα με τους μετανάστες.

Η αστυνομικός Βενετία Πόπορη έφερε στο δικαστήριο τον πακιστανό διερμηνέα των δικαστηρίων του Πειραιά που τον γνώριζε, όταν έκανε εκεί υπηρεσία. Ο μάρτυρας δήλωσε ότι δεν γνωρίζει την οικογενειακή της κατάσταση, αλλά πως πρόκειται για “μια καλή κοπέλα”.

Η αρραβωνιαστικιά του Ιωάννη Καζατζόγλου, και μητέρα δύο παιδιών από τον πρώτο γάμο της, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο «Γιάννης μεγάλωσε τα παιδιά της και μου έλεγε να μην έρθω, να μη στιγματιστώ και να μη στιγματιστούν τα παιδιά μας. Δεν υπάρχει πιο έντιμος άνθρωπος από τον Γιάννη».

Οι καταδικασμένοι για «ένταξη σε εγκληματική οργάνωση» Βασίλης Σιατούνης και Θανάσης Στράτος, οι οποίοι έχουν εκτίσει την ποινή για την επίθεση στο στέκι Αντίπνοια το 2008, ζήτησαν οι ίδιοι την επιείκεια του δικαστηρίου.

«Έμεινα 4,5 χρόνια στη φυλακή και έχω κάνει 500 μεροκάματα μέσα στη φυλακή. Βρήκαμε τη δύναμη να προχωρήσουμε τη ζωή μας μετά την αποφυλάκιση για μια υποτιθέμενη υπόθεση του 2008 και τώρα έχουμε 2020» υπογράμμισε ο πρώτος.

«Θέλω να συνεχίσω τον βίο μου όσο πιο ήσυχα μπορώ…», τόνισε ο δεύτερος.

Ο συνήγορος του Τσακανίκα έδωσε μια άλλη διάσταση λέγοντας ότι εάν εκτελεστεί η ποινή του, μέχρι να καθαρογραφεί η απόφασή του δικαστηρίου θα έχει συμπληρώσει ήδη τον χρόνο παραμονής του στη φυλακή, γεγονός που ίσως να είναι νομικά ανεπίτρεπτο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Μιχάλαρου αιτήθηκε αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, γιατί σε διαφορετική περίπτωση «η οικογένεια του Μιχάλαρου θα χάσει το μοναδικό μέσο βιοπορισμού της».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ