Δίκη Χρυσής Αυγής – Δικηγόρος Μπούκουρα: «Ο πελάτης μου δεν ξέρει τίποτα άλλο πέρα από πίτσες…»


Δίκη Χρυσής Αυγής: Λίγο πριν τις 11 το πρωί ξεκίνησε την Παρασκευή η δίκη της Χρυσής Αυγής, με τους συνηγόρους των καταδικασθέντων να δίνουν «μάχη» για τις αναστολές.

Παρόντες σήμερα στο δικαστήριο είναι οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ενώ στο δικαστήριο τοποθετούνται οι συνήγοροι της υπεράσπισης και ζητούν αναστολή στην εκτέλεση της ποινής που επιβλήθηκε στους εντολείς τους.

Χαρακτηριστικά η συνήγορος υπεράσπισης του Στάθη Μπούκουρα, ζήτησε την αναστολή της εκτέλεσης της ποινής καθώς ο πελάτης της ξέρει μόνο να φτιάχνει… πίτσες και πεϊνιρλί.

«Κυρία Πρόεδρε ο Μπούκουρας δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο από πίτσες κι πεϊνιρλί», είπε, και τόνισε πως ο πελάτης της έχει εκτίσει ήδη 12 μήνες στη φυλακή.

«Μέχρι να ολοκληρωθεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αν μπει φυλακή θα έχει εκτίσει την ποινή του» ανέφερε. Επιπλέον υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης ήρθαν 13 μάρτυρες ανάμεσα τους και ένας μητροπολίτης, οι οποίοι περιέγραψαν τη σύννομη ζωή που ζει πλέον ο Σταθης Μπούκουρας.

Η σημερινή συνεδρίαση άρχισε με τον δικηγόρο που εκπροσωπεί τους κατηγορουμένους Δ. Αγριογιαννη και Κων. Παπαδόπουλο, ο οποίος υποστήριξε: «Πως είναι δυνατόν αλλοδαποί με μεγαλύτερη ποινή να δίνετε αναστολή. Εδώ έχουμε δυο Έλληνες με επτά χρόνια…». Και πρόσθεσε πως «η Χρυσή Αυγή δεν έχει ντε και καλά αρνητικό πρόσημο και δεν σημαίνει ότι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή».

«Θα μιλήσω για τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, ο οποίος δεν είχε καν προφυλακιστεί. Δεν έχει πλέον καμία σχέση με τον πολιτικό χώρο. Έχει μια μόνιμη διαμονή στη Λάρισα. Είναι ζωέμπορος και από αυτό ζει την οικογένεια του», ανέφερε η συνήγορος του πρώην βουλευτή ζητώντας την αναστολή της ποινής του μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Η πλευρά του πρώην βουλευτή Μιχ. Αρβανίτη υποστήριξε ότι αν εκτελεστεί η ποινή που του επιβλήθηκε τότε εκείνος θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς είναι 75 ετών.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ