Έβρος: Ξεκίνησε η κατασκευή του φράχτη – Μεταβαίνει ο Μητσοτάκης το Σαββατοκύριακο

Ξεκίνησε η κατασκευή του νέου φράχτη συνολικού μήκους 27 χλμ. στην περιοχή των Φερών στον Έβρο και ήδη τοποθετούνται τα πρώτα του κομμάτια.

Όπως αναφέρει το e-evros.gr που δημοσιεύει και φωτογραφία από το πρώτο κομμάτι του φράχτη που τοποθετήθηκε, αυτός δεν θα είναι συνεχόμενος, όπως ο υφιστάμενος. Συγκεκριμένα, τα πρώτα 9 χλμ. θα τοποθετηθούν στο «Πέταλο» Φερών, τα επόμενα 15 χλμ. θα καλύψουν την περιοχή του «Κτήματος Τσιρόζη», ενώ άλλα 2,5 χλμ. θα καλύψουν την περιοχή «Νέα Εγνατία». Το ύψος του φράχτη θα είναι 5 μέτρα.

Πρόκειται ουσιαστικά για δυσεπιτήρητα σημεία κατά μήκος της συνοριογραμμής Ελλάδας – Τουρκίας, όπου ο ποταμός Έβρος δεν λειτουργεί ως φυσικό σύνορο καθώς το τουρκικό έδαφος «μπαίνει» δυτικά του ποταμού.

Πρόκειται, για μια σημαντική στιγμή για τον Έβρο και για τον λόγο αυτό θα έρθει στην περιοχή ο πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος και θα εγκαινιάσει την έναρξη των εργασιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο στον νομό του Έβρου και θα μεταβεί και στη Σαμοθράκη.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here