Κορονοϊός – Χαρδαλιάς στο CNN Greece: Πόσο κοντά βρίσκεται η Αττική σε lockdown


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, απάντησε στο CNN Greece και τη δημοσιογράφο Νατάσσα Σπαγαδώρου σχετικά με το πόσο απέχει το ενδεχόμενο επιβολής lockdown για την περιφερειακή ενότητα Αττικής, δηλαδή να τεθεί η συγκεκριμένη περιοχή στο επίπεδο 4 του υγειονομικού συναγερμού, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

«Η Αττική βρίσκεται πολύ μακριά από το επίπεδο 4 που έχει φτάσει η Κοζάνη. Τα δεδομένα μιας μητροπολιτικής περιοχής είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Ωστόσο, ο ίδιος προειδοποίησε:

«Η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού είναι κάτι δυναμικό, είναι κάτι που κρίνεται κάθε ημέρα, ωστόσο αυτή τη στιγμή η Αττική επιδεικνύει μια σταθερότητα. Υπάρχει μια σταθερότητα στην Αττική και είναι αποτέλεσμα των μέτρων που πήραμε τις τελευταίες 15 ημέρες. Αυτή, όμως, η σταθερότητα δεν παύει να είναι εύθραυστη».

ΕΟΔΥ: Θλιβερό ρεκόρ με 508 νέα κρούσματα

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε την Παρασκευή, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 508 νέα περιστατικά στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 24.450, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

Από τα σημερινά κρούσματα 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Παράλληλα, από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 3.454 (14,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9893 (40,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εξάλλου, 81 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 24 (29.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 95.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 255 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 490 θανάτους συνολικά στη χώρα. 184 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τα 227 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 67 στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ