Δημοσκόπηση: Τι ποσοστό πιστεύει ότι δεν υπάρχει κορονοϊός – Πώς κρίνονται τα μέτρα της κυβέρνησης


Την ίδια ώρα σύμφωνα με τα ευρήματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρίνεται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό  53% έναντι  23,3% του Αλέξη Τσίπρα

Μόλις δυο στους δέκα ερωτηθέντες υποτιμούν ή πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κορονοϊός, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc για που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Πιο συγκεκριμένα το 78,3% πιστεύουν πως ο κορονοϊός υπάρχει και πως αν δεν παρθούν δραστικά μέτρα θα είναι επικίνδυνος για την κοινωνία, ενώ από την άλλη μεριά το 20,8% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως ο κορονοϊός ή δεν υπάρχει ή υπάρχει αλλά δεν είναι πιο επικίνδυνος από μια απλή γρίπη.

Παράλληλα, όσον αφορά το δημογραφικό χάρτη της συγκεκριμένης ερώτησης, το 24% όσων υποτιμούν τον κορονοϊό είναι άνδρες και 17,2% γυναίκες.

Θα πρέπει να επιβληθεί καθολικό lockdown για 15 μέρες ώστε να μειωθούν τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Εδώ τα ευρήματα είναι μοιρασμένα αφού το 36,9% απάντησαν πως συμφωνούν με μια τέτοια σκέψη και 44,3% πως διαφωνούν.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα όπως προκύπτει όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση.

Πiο συγκεκριμένα το 53% θεωρεί ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 23,3% επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα.

Το 56,7% απαντά πως τα πράγματα θα πήγαιναν χειρότερα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνησης, το 15,1% πως θα πήγαιναν καλύτερα και το 17,5% θα ήταν περίπου ίδια.

Το 40,3% κρίνει θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορoνοϊού και το 29,2% μάλλον θετικά. Από την άλλη αρνητικά κρίνουν τους χειρισμούς της το 19,5% των ερωτηθέντων και μάλλον αρνητικά το 9,7%.

Δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης είναι ο Νίκος Δένδιας με 61,7% θετικές γνώμες και ακολουθούν ο Βασίλης Κικίλιας με 58,9% και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με 58,8%.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ