Χαμός πάνω από το Αιγαίο: «Εισβολή» τουρκικών μαχητικών – Τους πήραν στο… κυνήγι οι Έλληνες


Συνεχείς ήττες από τα ελληνικά «γεράκια» αλλά επιμένουν να προκαλούν.

Η Άγκυρα παραμένει πιστή στην επικίνδυνη πολιτική των προκλήσεων στο Αιγαίο, στέλνοντας αεροσκάφη καθημερινά να παραβιάσουν τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Τι κι αν το προηγούμενο διάστημα κόντεψαν να συντριβούν στα νερά του Αιγαίου μένοντας από καύσιμα, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τα ελληνικά μαχητικά; Τι κι αν τρέμουν τους Έλληνες πιλότους που τους βάζουν στό στόχαστρο με ελάχιστες κινήσεις στις αερομαχίες; Τι κι αν πανικόβλητοι από το ανελέητο κυνηγητό φτάνουν στα όρια του βέρτιγκο με κίνδυνο να καρφωθούν στη θάλασσα;

Οι Τούρκοι είναι αμετανόητοι! Προφανώς, όχι μόνο οι πιλότοι που εκτελούν εντολές του καθεστώτος, αλλά η πολιτική ηγεσία της γείτονος που δεν βάζει μυαλό και νομίζει ότι θα καταφέρει κάτι με την τακτική των παραβιάσεων στο Αρχιπέλαγος.

Ανάλογη τακτική ακολούθησαν οι Τούρκοι και σήμερα (16/10/20), με τους Έλληνες χειριστές να απαντούν δυναμικά και να στέλνουν ηττημένους και ντροπιασμένους τους Τούρκους πιλότους στις βάσεις τους.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγη τουρκικών F-16 εισήλθαν για μια ακόμα μέρα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσης και πέταξαν πάνω από ακριτικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 16 παραβιάσεις (13 από μαχητικά και 3 από ελικόπτερα), επτά παραβάσεις και δύο εικονικές αερομαχίες (εμπλοκές) από δέκα τουρκικά F-16, στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Μάλιστα, τα τέσσερα από τα παραπάνω τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, δύο εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις ενός ζεύγους F-16, ενώ τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ