ΕΚΤΑΚΤΟ -Το Oruc Reis μια ανάσα απο το Καστελόριζο – Σε γενικό συναγερμό οι ένοπλες δυνάμεις


Κρίσιμες ώρες καθώς όλα δείχνουν οτι οι Τούρκοι με το Oruc Reis και την πολεμική του συνοδεία αναμένεται τα ξημερώματα της Τρίτης να φτάσουν κοντά στις ακτές του συμπλέγματος του Καστελόριζου και πλέον θα μιλάμε για παραβίαση της Εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδος μεταξύ 6 και 12 μιλίων, καθώς πρόκειται για μονομερές δικαίωμα επέκτασης που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί απο κανέναν και που δυστυχώς θα δημιουργήσει τετελεσμένα.

Όπως επισημαίνεται από ανώτατες πηγές το ξημέρωμα της Τρίτης βρίσκει σε «γενικό συναγερμό» τις μονάδες του στόλου οι οποίες πάση δυνάμει επιχειρούν την Ελληνική προβολή ισχύος και σημαίας στην θαλάσσια περιοχή πέριξ του Καστελόριζου.

Η στρατιωτική ηγεσία για τρίτη συνεχόμενη φορά έχει θέσει με πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς παρατηρείται η σταδιακή κλιμάκωση της έντασης από την Τουρκική πλευρά. Παράλληλα το «κόκκινο» τηλέφωνο ανάμεσα στην στρατιωτική και πολιτική ηγεσία είναι μονίμως ανοιχτό, με τον Αρχηγό να ενημερώνει λεπτό προς λεπτό για κάθε αλλαγή που υπάρχει ή που παρατηρούν στο Επιτελείο αλλά και να συνεκτιμώνται οι πληροφορίες .

Το γεγονός της έντονης παρουσίας του Ελληνικού στόλου φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες ότι έχει ανησυχήσει την Άγκυρα η οποία σε όποιο σημείο κι αν βρίσκεται το σεισμογραφικό Oruc Reis, πετά αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 ενώ προπομπός των πολεμικών πλοίων και του ερευνητικού είναι ελικόπτερο S-70, που αναζητά πάντοτε τα «φαντάσματα» του βυθού, τα Ελληνικά υποβρύχια τύπου 214, κλάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ.

Στο Επιτελείο δεν υπάρχουν αυταπάτες και ξέρουν πολύ καλά ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει το σπάσιμο του φράγματος των 12 μιλίων και την προσέγγιση σε απόσταση αναπνοής από τις Ελληνικές ακτές και τα χωρικά ύδατα, δηλαδή στα 6,5 ναυτικά μίλια όπως προβλέπει η παράνομη navtex εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το μεγάλο ερώτημα είναι πως θα αντιδράσουν οι Ένοπλες δυναμεις αφού περιμένουν απο το Μέγαρο Μαξίμου ενα απλό μήνυμα αποτροπής και στήσιματος φράγματος στα 12 μίλια , μήνυμα που μέχρι στίγμής δεν έχει έρθει.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ