Κορονοϊός: Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη – 10 στο προσωπικό του ΑΧΕΠΑ

Όπως τονίζεται η διασπορά στους εργαζόμενους του νοσοκομείου είναι ανυπολόγιστη και οι υγειονομικοί είναι πολύ ανήσυχοι και κάνουν ουρές για να υποβληθούν σε τεστ.

Συναγερμός στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης καθώς σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, έχουν εντοπιστεί πάνω από 10 κρούσματα κορονοϊού σε διοικητικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Όπως τονίζουν η διασπορά στους εργαζόμενους του νοσοκομείου είναι ανυπολόγιστη και οι υγειονομικοί είναι πολύ ανήσυχοι και κάνουν ουρές για να υποβληθούν σε τεστ.

Όπως τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ υπάρχει φόβος ότι η διασπορά είναι πολύ μεγαλύτερη και η αγωνία έχει κορυφωθεί. Σημειώνεται ότι ακόμα και με 10 κρούσματα το νοσοκομείο αποδυναμώνεται καθώς θα πρέπει είτε έχουν συμπτώματα είτε όχι να μπουν σε καραντίνα.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Δευτέρα 19/10/2020 έγινε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τους τοπικούς φορείς της πόλης και επίσης όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στην κατανομή που δημοσιοποίησε στην Θεσσαλονίκη η τάση είναι αυξητική με χθες να καταγράφονται 49 κρούσματα κορονοϊού.

Μάτσικας στο Newsbomb.gr: «Για τη Θεσσαλονίκη χτύπησε το τελευταίο καμπανάκι πριν ληφθούν νέα μέτρα»

Για την επιδημιολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, μίλησε στο Newsbomb.gr, o κ. Μάτσικας, συνεργάτης του Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος μεταξύ άλλων σχολίασε την απόφαση για μη λήψη μέτρων στην συμπρωτεύουσα.

Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (19/10) μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Μάτσικας τόνισε ότι «η Θεσσαλονίκη επιδημιολογικά βρίσκεται σε επιφυλακή».

«Ουσιαστικά δόθηκε μία μικρή παράταση, που θεωρείται σαν μία ύστατη προσπάθεια προειδοποίησης, ούτως ώστε οι πολίτες να συνετιστούν και να υπακούουν περισσότερο στα μέτρα προστασίας ενάντια στην μάχη του κορονοϊού.», τόνισε ο κ. Μάτσικας.

Αναφερόμενος στην συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης, ο συνεργάτης του κ. Τζιτζικώστα, υπογράμμισε πως «Πρέπει να γίνουν συλλογικές προσπάθειες, ούτως ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ενός lockdown. Μπορεί να μην ελήφθησαν από την κυβέρνηση νέα μέτρα και η Θεσσαλονίκη να βρίσκεται ακόμη στον αριθμό ”2” της κατάταξης της επιδημιολογικής επικινδυνότητας, ωστόσο η συγκεκριμένη παράταση που δόθηκε αποτελεί το τελευταίο καμπανάκι πριν ληφθούν νέα μέτρα.»

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here