Οι 4 ιδέες που θα σας φτιάχνουν τη μέρα


‘Oλα αλλάζουν όταν εμείς οι ίδιοι το επιδιώκουμε! Το κάθε πρωινό ξύπνημα είναι μια σπουδαία ευκαιρία για μια υπέροχη μέρα που περνάει και δεν γυρίζει ποτέ ξανά.. Ας την χαρούμε στο έπακρο!

Για να έχουμε μία ωραία και αποδοτική ημέρα θα πρέπει μόλις ξυπνήσουμε να σκεφτόμαστε θετικά, να ερχόμαστε σε επαφή με το φυσικό φως, να πίνουμε πολλά υγρά και να γυμναζόμαστε… Όλα με συνταγή γιατρού.

Συνηθίζουμε να ξυπνάμε και να τρέχουμε να προλάβουμε, να ντυθούμε, να ετοιμαστούμε, να πάρουμε πρωινό, να φροντίσουμε τους άλλους, ακόμα και τον εαυτό μας… Όλα τα κάνουμε όσο πιο γρήγορα και πιο «συμπυκνωμένα» γίνεται, είτε επειδή πράγματι δεν έχουμε αρκετό χρόνο στη διάθεσή μας, είτε επειδή έτσι έχουμε συνηθίσει. Και κάπως έτσι, σε κεκτημένη ταχύτητα, περνάει όλη μας η μέρα. Τόσο οι γιατροί όσο και το σώμα μας μας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι αυτό δεν μας κάνει καλό. Τι προτείνουν στον αντίποδα; 4 συνήθειες που αν τις υιοθετήσουμε θα μας εξασφαλίσουν μία καλύτερη μέρα, από όλες τις απόψεις.

Κάνουμε θετικές σκέψεις

Όλα όσα περνάνε από το μυαλό μας το βράδυ πριν πέσουμε για ύπνο, αλλά και το πρωί μόλις ξυπνήσουμε είναι αυτά που μας εντυπώνονται και επηρεάζουν το πώς νοιώθουμε ολόκληρη την ημέρα. Είναι σκόπιμο να προσπαθήσουμε να κάνουμε θετικές σκέψεις ώστε να «προγραμματιστούμε» θετικά τόσο εμείς όσο και η διάθεσή μας. Αν δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε θετικά έτσι απλά, είναι σκόπιμο να προσπαθήσουμε να γράψουμε ημερολόγιο (ακόμα και μερικές θετικές φράσεις είναι αρκετές) ή να δοκιμάσουμε τον διαλογισμό.

Πίνουμε ένα ποτήρι νερό με λεμόνι

Στη διάρκεια της νύχτας το σώμα μας αφυδατώνεται, ειδικά όταν αποφεύγουμε να καταναλώνουμε αρκετό νερό πριν ξαπλώσουμε ώστε να αποφεύγουμε τις επισκέψεις στην τουαλέτα. Έτσι, όταν ξυπνάμε το πρωί πρέπει να πίνουμε νερό, κατά προτίμηση με λεμόνι. Το λεμόνι κάνει καλό στο συκώτι μας και είναι ευεργετικό για το γαστροπεπτικό μας σύστημα γενικότερα. Μισό λεμόνι διαλυμένο σε νερό είναι αρκετό.

Αφηνόμαστε στο πρωινό φως

Η επαφή με το πρωινό φως είναι πολύ σημαντική ώστε να λειτουργεί καλύτερα ο κιρκαδικός ρυθμός και να μην υπάρχουν προβλήματα αϋπνίας. Ο στόχος μας θα πρέπει να είναι να περνάμε όση περισσότερη ώρα στο φως ή ακόμα καλύτερα στον ήλιο από τη στιγμή που θα ξυπνήσουμε και αμέσως μετά.

Γυμναζόμαστε το πρωί

Έρευνες έχουν δείξει ότι ειδικά οι γυναίκες μετά τα 50 καίνε περισσότερο λίπος όταν γυμνάζονται το πρωί. Επιπλέον, η πρωινή γυμναστική βελτιώνει τη γνωστική τους ικανότητα και δεν επηρεάζει τον βραδινό τους ύπνο –αφού όπως είναι γνωστό η γυμναστική όσο πιο αργά μέσα στην ημέρα γίνεται τόσο πιο πιθανό είναι να προκαλέσει προβλήματα αυπνίας. Μάλιστα είναι καλύτερα να έχουν πιει και καφέ πριν ξεκινήσουν τη γυμναστική, αφού φαίνεται ότι η καφεΐνη βοηθά στις καύσεις στη διάρκεια της γυμναστικής.

Προσοχή: είναι σημαντικό να έχουμε αφήσει να περάσει τουλάχιστον 1 ώρα αφού θα έχουμε ξυπνήσει για να γυμναστούμε, ώστε να αποφύγουμε πιθανούς τραυματισμούς.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ