Εύκολοι τρόποι για να ξεχωρίσουμε μάρκες ”μαϊμού”

Στις αρχές του 2000 σίγουρα θυμόμαστε οι περισσότεροι από εμάς, τα άπειρα ρεπορτάζ που βλέπαμε στις οθόνες μας, σχετικά τα προϊόντα μαϊμού. Τότε ήταν ένα ζήτημα που απασχολούσε πολύ την ελληνική κοινωνία. Τώρα, δεν ασχολούμαστε και τόσο.

Η αλήθεια είναι ότι πολλά από τα προϊόντα που έχουμε αγοράσει είναι “μαϊμούδες” . Ακόμη κι αν τα αγοράσαμε από καταστήματα με φήμη και όνομα, κανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ότι είναι όντως το αυθεντικό προϊόν.

Τώρα θα μου πείτε “και τι μας νοιάζει αν είναι αυθεντικό ή όχι ένα προϊόν” . Μα φυσικά και μας νοιάζει! Ένα αυθεντικό προϊόν, είναι καλύτερης ποιότητας και αντέχει στον χρόνο.

Επίσης, πολλοί προσπαθούν να μας πλασάρουν σαν αυθεντικά προϊόντα διάφορες “μαϊμούδες” στην τιμή που θα αγοράζαμε το αυθεντικό. Γιατί να δώσεις τόσα χρήματα για ένα προϊόν που δεν είναι αυθεντικό, δε θα αντέξει στον χρόνο και σίγουρα θα σου παρουσιάσει πολλά προβλήματα στην χρήση του;

Υπάρχει τρόπος να ξεχωρίσουμε τα μαϊμού από τα αυθεντικά προϊόντα. Είναι εύκολοι τρόποι που αν δώσετε προσοχή στο άρθρο θα τους μάθετε αμέσως.

 

Προϊόντα M.A.C
Τα καλλυντικά M.A.C είναι από τα ακριβά καλλυντικά και οι γυναίκες φαίνεται πως τα προτιμούν εξαιτίας της ποιότητας τους. Φαίνεται όμως πως πολλοί επιτήδειοι το έχουν αντιληφθεί αυτό και προσπαθούν να παρουσιάσουν “μαϊμούδες” M.A.C για αυθεντικά.

Πρέπει λοιπόν να προσέξετε τα εξής: για αρχή οι συσκευασίες των καλλυντικών M.A.C έχουν μια μικρή λάμψη. Όλες οι συσκευασίες είναι έτσι. Οι “μαϊμούδες” μπορεί να μην έχουν αυτή την λάμψη ή να είναι σε διαφορετικούς τόνους.

Επίσης, τα γράμματα που θα δείτε στις συσκευασίες των αυθεντικών καλλυντικών έχουν συγκεκριμένη γραμματοσειρά. Στις “μαϊμούδες” μπορεί να έχουν αλλοιωθεί ελαφρώς. Τέλος, το λογότυπο της εταιρίας στις αυθεντικές συσκευασίες είναι πάντα στο κέντρο. Στις “μαϊμούδες” μπορεί να το δείτε στο πλάι, λίγο πιο πάνω ή λίγο πιο κάτω από τα αυθεντικά.

Μπότες UGG
Αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι θα αγοράσετε ένα ζευγάρι αυθεντικές μπότες UGG πρέπει για αρχή να ελέγξετε την εταιρία παραγωγής. Όλες οι μπότες UGG κατασκευάζονται στην αμερικάνικη εταιρία Deckers Outdoor Corp. Επίσης οι συγκεκριμένες μπότες, παράγονται αυστηρά στην Κίνα, στο Βιετνάμ και στις ΗΠΑ.

Αν δείτε ότι οι μπότες σας λένε “Made in Australia” ή “Made in New Zeland” να ξέρετε ότι πρόκειται για απομιμήσεις. Επίσης στις μπότες UGG υπάρχει ένας κωδικός QR που μπορείτε να δείτε μέσα από αυτόν αν το προϊόν που ετοιμάζεστε να αγοράσετε είναι αυθεντικό.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι μέσα από μια εφαρμογή στο κινητό, να σκανάρετε τον κωδικό. Αν είναι αυθεντικό το προϊόν, τότε ο κωδικός θα σας βγάλει αμέσως στην επίσημη σελίδα της UGG.

Τσάντες Michael Kors
Το μεταλλικό λογότυπο που θα βρείτε στις τσάντες, μπορεί να διαφέρει σε σχέδιο όμως ποτέ δεν διαφέρει σε χρώμα στις αυθεντικές τσάντες. Επίσης τα μέταλλα της εταιρίας είναι εξαιρετικής ποιότητας. Αυτό σημαίνει ότι οι τσάντες είναι ιδιαίτερα βαριές.

Οι τσάντες Michale Kors παράγονται αυστηρά στην Κίνα, στη Τουρκία, στο Βιετνάμ και στην Ινδονησία. Αν οι πωλητές σας πουν ότι οι τσάντες παράχθηκαν στην Ιταλία, μην τους πιστέψετε. Από το 2015, η εταιρία έχει τοποθετήσει ένα δεκαψήφιο αριθμό στις τσάντες.

Αν ψάξετε αυτόν τον δεκαψήφιο αριθμό, θα τον βρείτε στην ιστοσελίδα της εταιρίας κι έτσι θα διαπιστώσετε ότι είναι αυθεντικές. Στην εσωτερική τσέπη επίσης, υπάρχει μια δερμάτινη ετικέτα που ταιριάζει με το χρώμα της τσάντας.

Κοσμήματα PANDORA
Τα τελευταία χρόνια η εταιρία έχει υιοθετήσει ένα μικρό στέμμα πάνω από το γραμμα “Ο” . Επίσης, το λογότυπο PANDRORA γράφεται πάντα με κεφαλαία και καθαρά γράμματα. Στα κοσμήματα PANDORA επίσης θα πρέπει να αναγράφεται το “ALE” που αντιπροσωπεύει τα αρχικά της εταιρίας.

Επίσης θα πρέπει να υπάρχουν τα χαρακτηριστικά του προϊόντος που δηλώνουν αν είναι από χρυσό ή ασημί. Αν δεν τα βρείτε όλα ή μερικά από τα παραπάνω χαρακτηριστικά, σημαίνει ότι αγοράσατε μια απομίμηση.

Αναπτήρες Zippo
Ένας γνήσιος αναπτήρας Zippo ξεχωρίζει για τον ήχο που κάνει όταν ανοίγεις το καπάκι του. Είναι ένα ξεχωριστό “κλικ” που δε θα το βρεις σε καμία απομίμηση. Επίσης, η ασφάλεια του αυθεντικού αναπτήρα είναι λεπτομερής και συγκεκριμένη. Είναι κατασκευασμένη από προϊόντα άριστης ποιότητας σε αντίθεση με τις “μαϊμούδες” .

Στον πάτο του αναπτήρα θα δεις να αναγράφεται το λογότυπο και η ημερομηνία κατασκευής του αναπτήρα. Σε μια απομίμηση μπορεί να μην αναγράφεται τίποτα ή αν αναγράφεται θα δείχνει πολύ διαφορετικό από το αυθεντικό.

Πως να ξεχωρίζετε τα αυθεντικά προϊόντα από τα “μαϊμού”

Μπότες Timberland
Όταν αγοράσετε ένα ζευγάρι αυθεντικές μπότες Timberland θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει στην μια πλευρά του παπουτσιού μια δερμάτινη ετικέτα. Στις απομιμήσεις αυτή η ετικέτα είναι χάρτινη. Επίσης, η εταιρία μπορεί να είναι αμερικανική, όμως η παράγωγη των παπουτσιών γίνεται στην Δομινικανή Δημοκρατία.

Αν λοιπόν τα παπούτσια σας γράφουν “made in USA” είναι απομιμήσεις. Τα παπούτσια δεν παράγονται στης ΗΠΑ. Εισάγονται. Επίσης σε κάθε ζευγάρι αυθεντικών παπουτσιών Timberland υπάρχει ένας αύξων αριθμός που μέσα από το site τους, μπορείς να δεις αν είναι αυθεντικά τα παπούτσια που αγόρασες.

Ακουστικά BEAT
Στα αυθεντικά ακουστικά θα δείτε στο κάτω μέρος του κουτιού ένα αυτοκόλλητο που πάνω του αναγράφεται ο σειριακός αριθμός. Στις απομιμήσεις, μπορεί να μην υπάρχει τίποτα ή ο σειριακός αριθμός να είναι απλά αποτυπωμένος στο κουτί.

Η περιγραφή των ακουστικών υπάρχει μόνο στα Αγγλικά, στα Ιταλικά, στα Γαλλικά, στα Γερμανικά και στα Ισπανικά. Αν υπάρχουν λιγότερες ή περισσότερες γλώσσες δεν είναι αυθεντικά. Τέλος τόσο στα ακουστικά όσο και στο καλώδιο θα πρέπει να υπάρχει με καθαρά γράμματα η μάρκα “beat”.

Στις απομιμήσεις μπορεί να υπάρχει με πρόχειρα γράμματα ή να μην υπάρχει καθόλου.

Παπούτσια Adidas
Στα αυθεντικά παπούτσια ο σειριακός αριθμός στο κουτί πρέπει να ταιριάζει με τον σειριακό αριθμό που θα δείτε στην γλώσσα των παπουτσιών. Επίσης οι σειριακοί αριθμοί στο δεξί και στο αριστερό παπούτσι πρέπει να είναι διαφορετικοί. Αν είναι ίδιοι, το προϊόν είναι απομίμηση.

Επίσης το λογότυπο στα αυθεντικά παπούτσια είναι ανάγλυφο. Στις απομιμήσεις είναι είτε κολλημένο είτε…τραβηγμένο. Επίσης στα αυθεντικά παπούτσια οι τρύπες των κορδονιών είναι τόσο διακριτικές που σχεδόν δεν υπάρχουν. Στις απομιμήσεις είναι κλασικές τρύπες κορδονιών.

Τέλος στις απομιμήσεις υπάρχει ένα μικροσκοπικό τρίγωνο δέρματος στο πίσω μέρος του παπουτσιού. Αυτό δε θα έπρεπε να υπάρχει υπό κανονικές συνθήκες.

Τσάντες Louis Vuitton
Μια αυθεντική τσάντα έχει πάντα ραμμένα τα γράμματα της μάρκας έτσι ώστε να μην είναι πολύ ορατά. Όλα τα υπόλοιπά χαρακτηριστικά είναι, αλλά η μάρκα όχι. Επίσης, τα χρώματα στο εσωτερικό της τσάντας, συμπεριλαμβανομένων και των λουριών σε μια αυθεντική τσάντα πρέπει να ταιριάζουν απόλυτα με το εξωτερικό χρώμα του προϊόντος.

Επίσης σε όλες τις αυθεντικές τσάντες υπάρχει μια δερμάτινη ετικέτα που αναγράφει την χώρα κατασκευής. Οι χώρες κατασκευής είναι η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, οι ΗΠΑ και η Γερμανία. Κάθε τσάντα έχει έναν κωδικό με δυο γράμματα και τέσσερις αριθμούς.

Προϊόντα Apple
Πρέπει να ελέγξετε τον αύξοντα αριθμό στον ιστότοπο της Apple. Με αυτόν τον τρόπο θα καταλάβετε αν ένα προϊόν είναι γνήσιο. Ο αύξοντας αριθμός υπάρχει στις ρυθμίσεις του προϊόντος. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει με τον αύξοντα αριθμό που υπάρχει στην υποδοχή για την κάρτα SIM.

Αν το προϊών είναι γνήσιο, όταν το καταχωρίσετε στον ιστότοπο, η Apple θα σας δώσει πληροφορίες σχετικά με το προϊόν, πόση εγγύηση σας απομένει κλπ. Επίσης μπορείτε να αναγνωρίσετε μια απομίμηση μέσα από το iTunes.

Το πρόγραμμα iTunes αναγνωρίζει αμέσως την συσκευή, συνδέεται αυτόματα και μπορεί να δώσει πληροφορίες σχετικά με την συσκευή.

Παπούτσια Nike
Αν έχετε ένα παλιότερο ζευγάρι αυθεντικών Nike συγκρίνετε το με το καινούριο σας. Θα πρέπει τα δυο ζευγάρια να ταιριάζουν περίπου όσων αφορά τα βασικά στοιχεία. Αν δεν ταιριάζουν, τότε έχετε αγοράσει ένα ψεύτικο ζευγάρι.

Επίσης τα χρώματα σε ένα αυθεντικό ζευγάρι Nike δεν είναι τόσο λαμπερά όσο σε μια απομίμηση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Nike χρησιμοποιεί υλικά άριστης ποιότητας. Τέλος στα πάνινα παιδικά παπούτσια υπάρχει ένας κωδικός SKU που θα πρέπει να είναι ίδιος με αυτόν που αναγράφεται στο κουτί.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ