Σπάνιες φωτογραφίες από το σπίτι του Φρέντι Μέρκιουρι και της γυναίκας του, Μέρι Όστιν (vid)


Η προσωπική ζωή του Φρέντι συχνά τροφοδότησε την παγκόσμια περιέργεια. Ήταν ένας άνδρας που αγαπούσε τους άνδρες. Ήταν ομοφυλόφιλος. Ήταν ένας από τους πρώτους σόουμαν μεγάλου βεληνεκούς που πέθαναν από το AIDS κατά τη δεκαετία του 1990. Όμως υπήρξε μια γυναίκα στη ζωή του που δίνει νέα διάσταση στη ζωή του ροκ σταρ.

Η Mέρι Όστιν είναι γνωστή ως μούσα του. Συνδέθηκε μαζί της στις αρχές στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Τον ενέπνευσε να γράψει την μπαλάντα “Love of My Life” που υπάρχει στο άλμπουμ των Queen “A Night at the Opera” (1975).

Η Μέρι μεγάλωσε σε φτωχική συνοικία της εργατικής τάξης στο δυτικό Λονδίνο. Έφυγε από το σχολείο στην ηλικία των 15 ετών. Δούλεψε δεξιά και αριστερά για να κερδίσει την αυτονομία της. Στα εφηβικά της χρόνια συνδέθηκε με τον κιθαρίστα των Queen, Μπράιαν Μέι. H σχέση τους δεν διήρκεσε πολύ. Ολοκληρώθηκε φιλικά.

Την εποχή που ο Μέι γνώρισε τη Μέι δεν ήταν διάσημος. Και οι Queen ήταν απλώς μια φιλόδοξη μπάντα που ήθελε να πάει για καριέρα. Η παρουσία της προσέλκυσε την προσοχή τού, γεννημένου στη Ζανζιβάρη Φρέντι Μέρκιουρι. Της πρότεινε ραντεβού.

Οι προσωπικότητες τους ήταν διαφορετικές: Εκείνος ήταν γεννημένος για τη σκηνή, το δημόσιο δεν τον τρόμαζε. Εκείνη ήταν τόσο διαφορετική. Ντροπαλή και λιτή. Η απόσταση δεν τους εμπόδισε. Σύντομα την άφησε να δει μια άλλη πλευρά του εαυτού του που έκρυβε από τους άλλους. Στη δεκαετία του ’70 η μπάντα άρχισε να γίνεται δημοφιλής, τα κέρδη της αυξάνονταν διαρκώς. Την ίδια περίοδο ο Φρέντι και η Μέρι ήταν μαζί.

Και η σχέση τους διήρκεσε τουλάχιστον επτά χρόνια. Ο σταρ της ροκ παραδεχόταν πως εκείνη ήταν το μόνο πρόσωπο που αγαπούσε πραγματικά. Την σύστησε στους γονείς του και την πήρε σπίτι για να συναντήσει τους γονείς του ως την κοπέλα που συζούσε.

Η μητέρα του Φρέντι έσταζε μέλι όταν μιλούσε για τη Μαίρη: «Ήταν υπέροχη. Ηρθε σπίτι μας. Γευματίσαμε όλοι μαζί. Κάποτε ήθελα να παντρευτούν. Να έχουν μια κανονική ζωή με παιδιά».

Καθώς η δημοτικότητα των Queen μεγάλωνε, η Μέρι αισθανόταν εκτός τόπου στον κόσμο των διασημοτήτων, υποθέτοντας ότι ο Φρέντι θα χάσει το ενδιαφέρον του γι’ αυτήν. Μια μέρα του ανακοίνωσε το τέλος της σχέσης τους. Εκείνος αρνήθηκε να την αφήσει να φύγει, παρόλο που γνώριζε πως οι αποστάσεις ανάμεσα τους μεγάλωναν.

Λίγο αργότερα, ο Φρέντι τής αποκάλυψε τις συνεχείς απιστίες του με άνδρες συντρόφους. Η Μαίρη απομακρύνθηκε από κοντά του. Τον άφησε.

Παρ ‘όλα αυτά, δεν ήταν μια πικρή διάσπαση. Το πρώην ζευγάρι δεν έχασε τη φιλία του. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, η Μέρι περιόδευσε με τους Queen δουλεύοντας σαν γραμματέας του συγκροτήματος.

Το 1987, ο Μέρκιουρι είπε στην καλύτερη του φίλη τα τρομερά νέα. Ότι ήταν θετικός στον ιό HIV. Εκείνη αφοσιώθηκε στην περίθαλψή του. Έχοντας επίγνωση του γεγονότος ότι ο θάνατος αργά ή γρήγορα θα ήταν αναπόφευκτος. Από μεριάς του ο Φρέντι θέλησε να σιγουρευτεί πως η καλύτερη του φίλη θα ήταν ασφαλής στο μέλλον. Ο Μέρκιουρι έφυγε το 1991 στην ηλικία των 45 ετών.

Δείτε ένα βίντεο με σπάνιες φωτό από το σπίτι τους και τα γλέντια με φίλους τους:



ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ