Κορονοϊός: Πώς θα γίνεται η μετακίνηση κατά τον περιορισμό – Ποιοι εξαιρούνται από την μάσκα


Η καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, από τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Γκ. Μαγιορκίνη στο υπουργείο Υγείας

Μια ανάσα από τα 1.000 κρούσματα βρίσκεται και σήμερα η χώρα, καταγράφοντας το τελευταίο 24ωροι 841 νέα, ενώ οι θάνατοι συνανθρώπων μας έφτασαν τους 10.

Κατά την σημερινή ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε ότι υπάρχει έξαρση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. «Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Πρέπει να υπάρχει πιστή τήρηση των μέτρων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προχώρησε σε διευκρινήσεις αναφορικά με το πως θα γίνεται η μετακίνηση των πολιτών κατά την διάρκεια του περιορισμού κυκλοφορίας στις περιοχές όπου ισχύει αλλά και για την εφαρμογή του μέτρου της καθολικής χρήσης μάσκας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα πρέπει να έχουν βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας ενώ οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας από τον εργοδότη.

Για τους υπόλοιπους εργαζόμενους θα πρέπεινα συμπληρωθεί το αντίστοιχο έγγραφο που βρίσκεται στην ΕΡΓΑΝΗ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας, όσοι συμμετέχουν σε ομαδική ή ατομική άσκηση σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο αλλά και οι οδηγοί αυτοκινήτων είτε μόνοι τους είτε με συγγενικά πρόσωπα α’ βαθμού επιβάτες.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ