Κορονοϊός – Χαρδαλιάς: Αυτές οι περιοχές «πέφτουν» στο Επίπεδο 2


Κορονοϊός: Στην σημερινή επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (23/10), ανακοινώθηκαν τα νέα δεδομένα του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Όπως υποστήριξε ο υφυπουργός, η περιφερειακή ενότητα της Καστοριάς, ανέβηκε στο επίπεδο 4, ενώ το επίπεδο συναγερμού αυξάνεται και σε άλλες περιοχές από τη Δευτέρα, από το επίπεδο 1, στο επίπεδο 2.

Στον αντίποδα, από τη Δευτέρα το επίπεδο συναγερμού μειώνεται σε Ηράκλειο, Αχαΐα, Μύκονο, Πέλλα και Σάμο

Τρομάζουν τα νέα κρούσματα στην Αττική – Εντοπίστηκαν 290

Συγκεκριμένα από τα 841 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα 290 εντοπίζονται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη 197.

Ιδιαίτερα ψηλά παραμένουν τα κρούσματα και στις Σέρρες, όπου καταγράφηκαν 35 νέα.

Παράλληλα, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την τακτική ενημέρωση της Παρασκευής, έκανε λόγο για «σαφή επιβάρυνση προς τα βόρεια της χώρας με Καστοριά και Κοζάνη και παρόμοια αύξηση παρουσιάζουν Ιωάννινα, Λάρισα και Σέρρες».

Τα νέα κρούσματα σήμερα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 841, εκ των οποίων 76 συνδέονται με γνωστές συρροές και 43 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 29.057, εκ των οποίων το 55.5% αφορά άνδρες.

Συνολικά, 3.777 (13.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 11.354 (39.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια στιγμή, 89 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 31 (34.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Οι 268 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 10 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 559 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 209 (37.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ