Αμερικάνικα πάνκεϊκ (Pancakes) – Νόστιμο πρωινό


Μιας και η αυριανή μέρα είναι αργία, μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα νόστιμο πρωινό για μικρούς και μεγάλους! Τα pancakes αρέσουν σε όλους και γίνονται πανεύκολα!

  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 γεμάτο κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κοφτές κουταλιές ζάχαρη
  • 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο + λίγο επιπλέον βούτυρο για το τηγάνισμα
  • 1 αβγό
  • 1 φλ. γάλα 
    Βήματα για το νόστιμο πρωινό
    Βήμα 1
    Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε με το σύρμα ή πιρούνι το αβγό να «ανοίξει» και ανακατεύετε μέσα το γάλα.

    Βήμα 2
    Ρίχνετε το μίγμα στο μπολ με το αλεύρι και τα ανακατεύετε καλά με το σύρμα για να μη μείνουν κουβαράκια και ύστερα ανακατεύετε μέσα τα λιωμένο βούτυρο. (Κρατάτε το μίγμα στην άκρη για ½ περίπου ώρα αν έχετε χρόνο στη διάθεσή σας και πριν το χρησιμοποιήσετε το χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα να ξανασμίξει).

    Βήμα 3
    Ζεσταίνετε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε ένα κομματάκι βούτυρο (½ -1 κουταλάκι περίπου). Όταν λιώσει, παίρνετε με ένα φλιτζανάκι του καφέ μίγμα και το βάζετε πάνω στο τηγάνι. Μην κουνήσετε το τηγάνι για να απλώσει το μίγμα όπως κάνουμε με τις κρέπες (θα σας φανεί «παχύ» το πάνκεϊκ, αλλά έτσι πρέπει να είναι!)

    Βήμα 4
    Περιμένετε μέχρι να κάνει φουσκάλες στην επιφάνειά του και το γυρίζετε από την άλλη πλευρά για να ροδίσουν και οι δυο επιφάνειές του (1-2 λεπτά). Το πάνκεϊκ θα φουσκώσει και θα έχει πάχος περίπου 1 εκατοστό. Ψήνετε όλα τα πάνκεϊκ με τον ίδιο τρόπο και τα βγάζετε σε πιατέλα. Τα σερβίρετε ζεστά με μέλι ή με σιρόπι μέιπλ (Maple Syrup) όπως κάνουν οι Αμερικανοί.

    Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ