Τρόμος στις ΗΠΑ: «Συνελήφθησαν» οι πρώτες σφήκες “δολοφόνοι” – Kατέστρεψαν φωλιά στην Ουάσιγκτον


Ανησυχία προκαλεί  ο εντοπισμός σφήκας «δολοφόνου»  η οποία σύμφωνα με τους επιστήμονες εισέβαλε από την Ασία – Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εντομολόγων να απομονώσουν τις σφήκες “δολοφόνους” που είχαν φτιάξει φωλιά σε δέντρο στην Ουάσινγκτον, την πρώτη που εντοπίστηκε στις ΗΠΑ

Τον εντοπισμό της φωλιάς που είχαν δημιουργήσει οι σφήκες – δολοφόνοι πέτυχαν εντομολόγοι του υπουργείου Υγείας της Ουάσινγκτον, της πρώτης περιοχής των ΗΠΑ όπου αποίκισαν τα γιγάντια ασιατικά έντομα από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η επιχείρηση οργανώθηκε την Πέμπτη όταν και ανακαλύφθηκε η φωλιά σε ιδιόκτητο δέντρο της πόλης Blaine και ολοκληρώθηκε επιτυχώς το Σάββατο, με τη σύλληψη και απομόνωσή τους, μετά από σχετική άδεια του ιδιοκτήτη του ακινήτου για αφαίρεση της φωλιάς, αλλά και του δέντρου.

Για την εξάλειψή τους επιστρατεύτηκε ένα ειδικό σύστημα ιχνηλάτηση που εντόπισε τα έντομα, βλέποντάς τα να πετούν μέσα και έξω από το δέντρο.

AP

Η εν λόγω γιγάντια σφήκα ονομάζεται “Vespa mandarinia” και έχει το προσωνύμιο “σφήκα δολοφόνος”, όχι όμως τόσο για τον άνθρωπο, αλλά κυρίως για τις μέλισσες. Η Vespa προέρχεται από χώρες όπως η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Ταϊβάν, εντοπίστηκε όμως στην Ουάσινγκτον, απειλώντας τις μέλισσες της χώρας. Συνήθως φωλιάζει στο έδαφος αλλά μπορεί επίσης να βρεθεί και σε δέντρα.

sfika.jpg
AP

Η επικινδυνότητά της για τον άνθρωπο αφορά μόνο σε αυτούς που είναι αλλεργικοί, για τις μέλισσες όμως αποτελεί τεράστιο κίνδυνο, αφού φαίνεται να έχουν μεγαλύτερη προτίμησε σε αυτές παρά σε ανθρώπους και άλλα ζώα. Μπορούν να τσιμπήσουν περισσότερες από μία φορές, ενώ το καρφί που διαθέτουν μπορεί να αποκεφαλίσει μέχρι και 40 μέλισσες το λεπτό! Το υπουργείο Γεωργίας της Ουάσινγκτον είχε επιστήσει την προσοχή των μελισσοκόμων, ζητώντας την αναφορά ευρημάτων ώστε να περιοριστεί η εξάπλωσή της.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ