Κορονοϊός στον Καναδά: Ξεπεράστηκε το όριο των 10.000 θανάτων – Σχεδόν 223.000 τα κρούσματα


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Ο Καναδάς, που πλήττεται σκληρά από το λεγόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, ξεπέρασε χθες το όριο των 10.000 θανάτων εξαιτίας του COVID-19, κατά τα επίσημα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνουν καναδικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Πάνω από το 90% των θανάτων έχουν καταγραφεί στις δύο μεγαλύτερες και πολυπληθέστερες επαρχίες της χώρας, στο Οντάριο (3.103 θάνατοι) και πάνω απ’ όλα στο Κεμπέκ (6.172 νεκροί), επίκεντρο της πανδημίας, που άρχισε να εξαπλώνεται στην καναδική επικράτεια τον Μάρτιο.

Ως το βράδυ της Τρίτη στον Καναδά είχαν καταγραφεί 10.001 θάνατοι εξαιτίας του COVID-19 επί συνόλου 222.670 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, δείχνουν οι αριθμοί που συγκεντρώνουν τα δημόσια δίκτυα CBC/Radio-Canada και CTV.

Το όριο των 10.000 θανάτων εξαιτίας του COVID-19 έχει ξεπεραστεί σε άλλες είκοσι χώρες παγκοσμίως, κατά τα δεδομένα που συλλέγει το αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό αναγνώρισε νωρίτερα χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, την κόπωση που έχει καταλάβει μεγάλο μέρος του πληθυσμού, εν μέσω της ραγδαίας αύξησης των μολύνσεων και την σκλήρυνση των μέτρων σε όλη τη χώρα για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας.

«Δεν υπάρχει κανένας ανάμεσά μας που να θέλει να έρχεται εδώ, για να δίνει συνεντεύξεις Τύπου με μάσκες, για να εξηγήσει τα περισσότερα κρούσματα στα σχολεία μας, τους περισσότερους περιορισμούς που επιβάλλονται, που μας κατατρύχουν καθημερινά», είπε. Τα πράγματα «δεν θα είναι εύκολα», συνέχισε. «Τα Χριστούγεννα έρχονται. Πιθανόν σε πολλές περιοχές της χώρας δεν θα μπορούμε να μαζευτούμε με τις οικογένειές μας, ακόμα κι αν προσέχουμε στ’ αλήθεια, τις εβδομάδες που θα έρθουν. Όμως ίσως», συμπλήρωσε, αφήνοντας να διαφανεί πως διατηρεί κάποιες ελπίδες πως το δεύτερο κύμα θα αναχαιτιστεί.

«Πρέπει όλοι μας να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί», παρότρυνε ο Τριντό, διαβεβαιώνοντας πως «έρχονται εμβόλια» εναντίον του κορονοϊού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ