Συναγερμός για τον κορονοϊό: Ποια μέτρα είναι στο τραπέζι – Δυσκολίες με την ιχνηλασία

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Με τη Θεσσαλονίκη και τα Γιάννενα να «βράζουν» από τον «πυρετό» του κορονοϊού, αυξάνεται και η ανησυχία στην κρατική μηχανή, η οποία προετοιμάζεται για τροποποιήσεις στη λειτουργία της.

Τα 1259 κρούσματα που καταγράφηκαν στο προηγούμενο εικοσιτετράωρο και η επιστροφή του Σωτήρη Τσιόδρα στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης θέτουν σε εφαρμογή την σταδιακή ενεργοποίηση των εφεδρικών σχεδίων που έχουν καταρτιστεί σε συνεργασία με την επιτροπή των λοιμοξιωλόγων. Το καμπανάκι που έκρουσε άλλωστε κατά την ενημέρωσης της Τρίτης ήταν σαφές, αναφορικά με τις ανεξέλεγκτες καταστάσεις που μπορεί να πυροδοτήσει η διατήρηση της θετικότητας σε ποσοστό άνω του 4%.

Είναι σαφές ότι παρά την επιδείνωση η οποία καταγράφεται στους σημαντικούς δείκτες παρακολούθησης της πανδημίας, ακόμη δεν μεταβάλλεται το κεντρικό πλάνο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της νέας φάσης του Covid-19. Αυτό αφορά στο ενδεχόμενο επαναφοράς ενός γενικού lockdown, το οποίο όμως έχει αποκλειστεί σε όλους τους τόνους και σε όλα τα κυβερνητικά επίπεδα. Όμως είναι ξεκάθαρο ότι πλέον και ημέρα με την ημέρα θα επέρχονται αλλαγές στις επιμέρους πτυχές του.

Αυτή η αναπροσαρμογή κατά πληροφορίες προβλέπει την μετακίνηση υποχρεωτικών μέτρων για τις περιοχές με κόκκινη και πορτοκαλί απόχρωση στον χάρτη, και για εκείνες που κατατάσσονται σε μικρότερο επίπεδο επιδημιολογικού κινδύνου. Δηλαδή από τα επίπεδα 3 και 4, στις δυο πρώτες κατηγορίες που έχουν δημιουργηθεί για το monitoring της διασποράς της νόσου. Σε αυτό το πεδίο κατά πληροφορίες του newsbomb.gr τις τελευταίες ώρες έχουν ενσκήψει νέοι προβληματισμοί για την κυβέρνηση που αφορούν στον τομέα της ιχνηλάτησης, η οποία έχει αποκτήσει με δεδομένη και την έξαρση των κρουσμάτων, πρόσθετες και σημαντικές δυσκολίες.

Οι προσπάθειες τις προσεχείς ώρες θα εστιαστούν στο σκέλος της ενίσχυσης των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, μετά και το αρνητικό ρεκόρ των 102 συμπολιτών μας οι οποίοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Θα εντατικοποιηθεί ο αγώνας δρόμου για την αύξηση του αριθμού των κρεβατιών που δίνονται στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Με τον ίδιο συστηματικό ρυθμό θα δοθεί έμφαση στον έλεγχο των μέτρων που έχουν επιβληθεί. Συνεχίζονται και γίνονται ακόμα πιο εντατικοί οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων. Από την 1η Ιουλίου έως τις 25 Οκτωβρίου έχουν διεξαχθεί από τους αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς 485.308 έλεγχοι κατά τους οποίους έχουν διαπιστωθεί 15.268 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί 19.375 πρόστιμα συνολικού ύψους 8.273.630 ευρώ και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας 6.290 συνολικά ημερών.

Στόχος των ελέγχων όπως σταθερά υπογραμμίζεται από την κυβέρνηση είναι να διασφαλιστεί ότι τα μέτρα εφαρμόζονται, γιατί αυτό απαιτεί η προστασία της δημόσιας υγείας. Όπως προκύπτει από την επισκόπηση των στοιχείων, η πλειοψηφία των επιχειρήσεων, σέβεται και τηρεί τα μέτρα. Όμως εξακολουθεί όπως επισημαίνεται η καταγραφή κάποιων λίγων εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα μαγαζιά που έκλειναν εικονικά, χωρίς να τηρούν τον περιορισμό του ωραρίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ