Πρόγραμμα «Γέφυρα»: Πότε λήγει η προθεσμία για τους δανειολήπτες


Λίγα 24ωρα απομένουν έως ότου να εκπνεύσει η προθεσμία που έχουν οι δανειολήπτες, οι οποίοι έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση, για να υποβάλουν αίτηση ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Γέφυρα».

Συγκεκριμένα η προθεσμία λήγει το Σάββατο στις 31 Οκτωβρίου ενώ ήδη έχουν υποβληθεί περισσότερες από 150.000 αιτήσεις.

Το πρόγραμμα είναι 9μηνης διάρκειας και το ποσοστό επιδότησης στο πρώτο τρίμηνο ανέρχεται στο 90% της δόσης δανείου, στο δεύτερο τρίμηνο στο 80% και στο τρίτο τρίμηνο στο 70%. Ωστόσο, πέρα από τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, οι δανειολήπτες -για να λάβουν την επιδότηση των δόσεων- θα πρέπει να έχουν εξυπηρετούμενο δάνειο. Όσοι αντιθέτως έχουν μη εξυπηρετούμενο δάνειο θα πρέπει να έρθουν σε συμφωνία με την τράπεζα ή τον διαχειριστή δανείων ώστε να το ρυθμίσουν. Οι πληρωμές αναμένεται να ξεκινήσουν τέλος Νοεμβρίου.

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν όλοι όσοι πληρούν αθροιστικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • να είναι φυσικά πρόσωπα (δηλ. άνεργοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, επιχειρηματίες – ομόρρυθμοι εταίροι κ.λπ., με ή χωρίς πτωχευτική ικανότητα)
  • να έχουν δάνειο με υποθήκη ή προσημείωση στην 1η κατοικία τους
  • να έχουν πληγεί οικονομικά από τον κορoνοϊό (είτε έλαβαν κάποιο Κρατικό επίδομα – ευεργέτημα είτε είχαν σημαντική μείωση εισοδήματος – εσόδων), είτε οι ίδιοι ή στενοί συγγενείς (σύζυγος, εξαρτώμενα μέλη)
  • να πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ