Καθυστερήσεις στην ναυπήγηση της ρωσικής κορβέτας κλάσης


Καθυστερήσεις στην ναυπήγηση της ρωσικής κορβέτας παράκτιων επιχειρήσεων κλάσης Derzky (Project 20386), προκάλεσαν οι καθυστερήσεις στην χρηματοδότηση του προγράμματος από το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας σύμφωνα με το ναυπηγείο Sredne-Nevsky.

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα ναυπήγησης της νέας ρωσικής κορβέτας επάκτιων επιχειρήσεων βασίζεται σχεδιαστικά στην κορβέτας κλάσης Steregushchiy αν και η νέα κλάση έχει μεγαλύτερο εκτόπισμα. Τα πλοία της νέας κλάσης θα ναυπηγηθούν από τα ναυπηγεία Severnaya verf που θα κατασκευάσουν το κήτος και το ναυπηγείο Sredne-Nevsky που έχει αναλάβει την υπερκατασκευή, η οποία θα είναι από σύνθετα υλικά.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το αρχικό της πρόγραμμα περιελάμβανε την ανάπτυξη της τεχνολογίας των σύνθετων υλικών με βάση το συμβόλαιο που υπέγραψε τον Μάρτιο του 2018 εντός 6 μηνών και την κατασκευή της υπερκατασκευής του πλοίου από αυτό το υλικό εντός σε 20 μήνες με καταληκτικό μήνα τον Μάιο του 2019 οπότε και θα παραδίνονταν στο ναυπηγείο Severnaya verf για την ολοκλήρωση της ναυπήγησης.

Τελικά όπως ανέφερε το ναυπηγείο Sredne-Nevsky οι καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Άμυνας ανέβαλαν την υλοποίηση του έργου του με αποτέλεσμα όπως διαφαίνεται η υπερκατασκευή θα παραδοθεί στο ναυπηγείο Severnaya verf στα τέλη του 2019, αφού η χρηματοδότηση ξεκίνησε ξανά τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Η πολυπλοκότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή της υπερκατασκευής της νέας κορβέτας είναι μεγάλη και θεωρείται ένα σημαντικό νόμο τεχνολογικό βήμα για την ρωσική ναυπηγική βιομηχανία.

Συνολικά το Ρωσικό Ναυτικό πρόκειται να παραγγείλει 10 πλοία αυτής της κλάσης. Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πλοίου η νέα κορβέτα κλάσης Derzky (Project 20386), αυτά είναι:
Εκτόπισμα: 3.400 τόνους
Μήκος: 109 μέτρα
Πλάτος: 13 μέτρα
Ταχύτητα: 30 κόμβους
Εμβέλεια: 5.000 μίλια
Πλήρωμα: 80 άτομα

Οπλισμός
Ένα κύριο πυροβόλο τύπου A-190 των 100 χλστ
Δύο πυροβόλα τύπου AK-630M των 30 χλστ
2×8 κάθετους εκτοξευτές αντιαεροπορικών πυραύλων τύπου “Redoubt”
2×4 εκτοξευτές τύπου “Uranus” RCC για ισάριθμους πυραύλους επιφανείας-επιφανείας “Kalibr-NK”.
2×4 τορπιλοσωλήνες τύπου “Packet-NK”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ