Κορονοϊός: Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τη Θεσσαλονίκη – Προ των πυλών καθολικό lockdown


Lockdown: Ένα βήμα από το ολικό lockdown είναι η Θεσσαλονίκη, καθώς η διασπορά του ιού είναι τόσο μεγάλη που επηρεάζει ακόμα και τις γειτονικές περιοχές

Άσχημα τα νέα για την συμπρωτεύουσα, καθώς τελικά δεν «πήρε το μάθημά της», όπως είχε πει πριν ένα μήνα ο Σωτήρης Τσιόδρας, αλλά αντιθέτως η έκρηξη κρουσμάτων που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες, την φέρνει μία «ανάσα» από το καθολικό lockdown.

Η Θεσσαλονίκη κατέκτησε την Κυριακή για τρίτη συνεχόμενη ημέρα «μαύρη» πρωτιά με 449 κρούσματα. Μάλιστα, ο αριθμός αυτός έρχεται μετά το σοκ του Σαββάτου, όταν τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 800.

Οι συγκεκριμένοι αριθμοί όχι απλά προβληματίζουν, αλλά οδηγούν – όπως όλα δείχνουν – προς νέο καθολικό lockdown, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο στην πόλη είναι μεγάλο και το σύστημα υγείας είναι στα όρια του. Μάλιστα έχει ήδη αποφασιστεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης με αεροδιακομιδή ασθενών σε άλλες πόλεις, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι επιδημιολόγοι εκτιμούν ότι το μεγάλο φορτίο που έχει συσσωρευθεί στην πόλη επηρεάζει αρνητικά και τις άλλες πόλεις της βορείου Ελλάδας.

Μετά τις Σέρρες που κατέγραψαν δεκάδες κρούσματα τις τελευταίες ημέρες τώρα, ο ιός «χτύπησε» και Δράμα, η οποία κατέγραψε μέσα σε ένα 24ωρο 90 κρούσματα.

Καθοριστικές οι επόμενες 5 ημέρες

Οι επιστήμονες παρακολουθούν την εφαρμογή των μέτρων και σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA οι επόμενες 4 – 5 ημέρες είναι πολύ κρίσιμες και θα κρίνουν το αν η πόλη θα μπει σε γενικευμένο lockdown, με τις πρώτες ενδείξεις να είναι δυσοίωνες.

Τι προβλέπει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένου κινδύνου λόγω της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων κοροναϊού, έθεσε σε εφαρμογή ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα το σχέδιο που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή, εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID έτσι ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη.

Πιο αναλυτικά, προστίθενται 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής.

Στη Θεσσαλονίκη ο Βασίλης Κικίλιας

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όπου θα επισκεφθεί διαδοχικά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς».

Όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας, μετά την επίσκεψή του στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, ο υπουργός θα κάνει δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Η ενημέρωση των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας στις 17:00 απόγευμα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ