Σμύρνη: Συγκλονιστικές στιγμές στα χαλάσματα – «Θέλω να βγω, θέλω νερό», φωνάζει 14χρονος


Σεισμός: Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων στα γκρεμισμένα σπίτια της Σμύρνης, με τους διασώστες, έχοντας αντίπαλο τον χρόνο, να κάνουν ό,τι μπορούν για βρουν ζωντανούς εγκλωβισμένους ανθρώπους.

Συγκλονιστικές στιγμές από τις έρευνες των σωστικών συνεργείων έρχονται στο «φως». Χαρακτηριστική είναι η εικόνα ενός 14χρονου αγοριού που για αρκετές ώρες παρέμενε εγκλωβισμένο στα χαλάσματα, φωνάζοντας «θέλω να βγω, θέλω νερό».

Στους 76 οι νεκροί από τον φονικό σεισμό

Ο ακόμη προσωρινός απολογισμός των θυμάτων του σεισμού 6,7 βαθών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Αιγαίο στην επαρχία της Σμύρνης (Ιζμίρ) της Τουρκίας έφθασε σήμερα το πρωί τους 76 νεκρούς, ενημέρωσε η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών (AFAD).

Πέρα από τους 76 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, άλλοι 962 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Οι 219 «παραμένουν στα νοσοκομεία» όπου εισήχθησαν, ενώ 743 έλαβαν εξιτήρια, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Κατά τον τούρκο υπουργό Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ, ο σεισμός κατέστρεψε ολοσχερώς ή προκάλεσε πολύ σοβαρές ζημιές σε περίπου σαράντα κτήρια.

Άλλα περίπου χίλια υπέστησαν λιγότερο εκτεταμένες ζημιές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ