Πώς θα διώξετε γρηγορότερα τις μελανιές

Μιλώντας για μώλωπα ή μελανιά πέραν του ότι είναι αποτέλεσμα… πόνου, μπορεί να μας ταλαιπωρήσει αρκετές ημέρες, ως ένα αντιαισθητικό σημάδι. Ωστόσο, όσο πιο γρήγορα μετά τον τραυματισμό φροντίσετε μια μελανιά, τόσο πιο γρήγορα θα απαλλαγείτε από αυτήν.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε: 

-Εφαρμόστε μια κρύα κομπρέσα στην πληγείσα περιοχή για 20-30 λεπτά προκειμένου να επιταχύνετε την επούλωση και να μειώσετε το πρήξιμο. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της σύσφιξης των υποκείμενων αιμοφόρων αγγείων που αντιδρούν στο απότομο κρύο. Προσέξτε να μην εφαρμόζετε τον πάγο απευθείας στο δέρμα, αλλά τυλίξτε τον πρώτα σε μια πετσέτα.

-Η ακεταμινοφαίνη ή η ιβουπροφαίνη μπορούν να ληφθούν για τον πόνο, αφού πρώτα διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες στην συσκευασία. Αποφύγετε την ασπιρίνη, διότι η ασπιρίνη επιβραδύνει την πήξη του αίματος και αυτό μπορεί να παρατείνει την υποδόρια αιμορραγία.

-Μετά από περίπου 48 ώρες, εφαρμόστε θερμότητα στον μώλωπα για 10 λεπτά για δύο ή τρεις φορές την ημέρα. Αυτό θα αυξήσει την ροή του αίματος στην μελανιασμένη περιοχή, επιτρέποντας στο δέρμα να απορροφήσει το αίμα πιο γρήγορα.

Διαβάστε πάνω από 9000 ιατρικά άρθρα και 500 επιστημονικές απόψεις στο HealthOnline.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here