Αλλάζουν όλα στα Πανεπιστήμια: Φύλαξη από σεκιούριτι και μηχανήματα ελέγχου εισόδου

Ακόμα και σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα νέα μέτρα φύλαξης, μετά τη σύσκεψη που θα έχει ο πρωθυπουργός με τους πρυτάνεις και το υπουργείο Παιδείας

Περαιτέρω μέτρα για την φύλαξη των πανεπιστημιακών χώρων βρίσκονται προ των πυλών μετά την απαράδεκτη επίθεση κατά του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Μπουραντώνη.

Τα μέτρα αναμένεται να τεθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα σε εφαρμογή. Σημειώνεται ότι σήμερα κιόλας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,, αναμένεται να πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων αλλά και τις ηγεσίες των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη.

Κατά τη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 16:00 αναμένεται να συζητηθούν τα νέα μέτρα για την «οχύρωση» των πανεπιστημίων ώστε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοιες επιθέσεις, αλλά και για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των ακαδημαϊκών δρώμενων που λαμβάνουν χώρα στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Για το νέο σχέδιο διασφάλισης της ασφάλειας των πανεπιστημίων, σύμφωνα με τα «ΝΕΑ», έχουν πέσει στο τραπέζι η κάρτα εισόδου με τοποθέτηση ειδικών μηχανημάτων ελέγχου της εισόδου αλλά και η ανάθεση φύλαξης των πανεπιστημιακών χώρων σε ιδιωτικές εταιρείες.

Τα μέτρα αυτά, που πιθανόν να ανακοινωθούν ακόμη και σήμερα, θα λειτουργήσουν, όπως αναφέρεται, ενισχυτικά στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για το πανεπιστημιακό άσυλο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here