Σεισμός: Η Σμύρνη μετρά τις πληγές της – Τουλάχιστον 92 νεκροί


Αυξάνεται η μακάβρια λίστα των θυμάτων από τον τραγικό σεισμό της Σμύρνης – «Θαύμα» στα συντρίμμια

Στους 92 ανέρχονται οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 30ης Οκτωβρίου στο Αιγαίο στην επαρχία της Σμύρνης της Τουρκίας σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της τουρκικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών (AFAD).

Οι τραυματίες ανέρχονται στους 994 ενώ μετά τον σεισμό της Παρασκευής, έχουν καταγραφεί σχεδόν 1.323 μετασεισμοί, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της υπηρεσίας.

Συνολικά 43 μετασεισμοί ήταν πάνω από 4 βαθμοί.

Μιλώντας σήμερα σε συνέντευξη Τύπου από την επαρχία της Σμύρνης, ο Τούρκος υπουργός Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ δήλωσε πως ο σεισμός κατέστρεψε ολοσχερώς ή προκάλεσε πολύ σοβαρές ζημιές σε 58 κτήρια.

Η ζωή αναβλύζει από τα χαλάσματα

Ένα τρίχρονο κοριτσάκι, που ανασύρθηκε από τα χαλάσματα στη Σμύρνη, 65 ώρες μετά το φονικό σεισμό, είναι το πρόσωπο της ελπίδας και της ζωής. Οι σκηνές από τη διάσωσή του είναι πράγματι συγκλονιστικές, όπως συγκλονιστικό είναι και το κλάμα του ανθρώπου που της έδωσε το χέρι για να την επαναφέρει στη ζωή. Πάντως ο αριθμός των νεκρών πλέον προσεγγίζει τους εκατό.

Η τρίχρονη Ελίφ αντικρύζει το φως της ημέρας και τα πρόσωπα των σωτήρων της 65 ώρες μετά τον φονικό σεισμό.

Το κοριτσάκι είναι εξαντλημένο όμως άρπαξε και κράτησε το δάχτυλο του διασώστη και δεν το άφησε μέχρι να μεταφερθεί στη σκηνή για της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο άνδρας ξέσπασε σε κλάματα μπροστά στις κάμερες μετά τη διάσωση.

58 ώρες μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου η 14χρονη Ιντίλ βγαίνει από τα χαλάσματα. Το πλήθος ξεσπά σε χειροκροτήματα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.

Σε αυτό το βίντεο από την ώρα του σεισμού, οι τοίχοι των κτηρίων «χορεύουν» στο ρυθμό των 6.7 Ρίχτερ.

Ο κρότος είναι τρομακτικός. Όπως και οι κραυγές των ανθρώπων.

Τρεις ημέρες μετά, άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ