Τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη: Ο δράστης ζωσμένος με εκρηκτικά πριν χτυπήσει τη συναγωγή (vid)


Τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη: Τρομοκρατική επίθεση με νεκρούς και πολλούς τραυματίες σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της Βιέννης.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ένας εκ των στόχων των τρομοκρατών ήταν η μεγαλύτερη συναγωγή της πόλης, ενώ υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμούς και σε άλλα σημεία.

Πληροφορίες από τοπικά μέσα κάνουν λόγο για τουλάχιστον επτά νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα kronen Zeitung ο δράστης αυτοκτόνησε ανατινάζοντας ζώνη με εκρηκτικά. Παρόλα αυτά η αστυνομία θεωρεί ότι ο δράστης δεν έδρασε μόνος του καθώς επιθέσεις εκδηλώθηκαν και σε πολλά άλλα σημεία της πόλης, με τις αρχές να πιστεύουν πως αρκετοί τρομοκράτες είναι διασκορπισμένοι μέσα στην πόλη.

Την πληροφορία για πολλούς δράστες επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νέχαμερ στο τηλεοπτικό δίκτυο ORF, ο όποιος τόνισε ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Η εφημερίδα Kronen Zeitung τόνισε πως ο ένας νεκρός είναι αστυνομικός.

Η αυστριακή τηλεόραση μετέδωσε πως έως και επτά δράστες μπορεί να παραμένουν ασύλληπτοι μετά την επίθεση σε συναγωγή στο κέντρο της Βιέννης. Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νέχαμερ χαρακτήρισε τρομοκρατική την επίθεση δηλώνοντας πως σε αυτήν εμπλέκονται πολλοί δράστες.

Ο Νέχαμερ ανέφερε ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες και πιθανώς νεκροί.

Πιστεύουμε ότι υπάρχουν αρκετοί δράστες, δυστυχώς, υπήρχαν και αρκετοί τραυματίες, πιθανώς και νεκροί. Οι εγκληματίες χρησιμοποίησαν μακρύκαννα όπλα, οπότε αποτελούν μεγάλη απειλή”, δήλωσε ο Νέχαμερ αργά το βράδυ στο τηλεοπτικό δίκτυο ORF 1.

Ο υπουργός προέτρεψε τους κατοίκους της Βιέννης να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν ανοιχτούς χώρους στην πόλη.

Ο υπουργός δεν επιβεβαίωσε αναφορές για μια ομηρία σε εστιατόριο.

Η αστυνομία καλεί τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους

Η αυστριακή αστυνομία κάλεσε τους πολίτες της Βιέννης να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τους δημόσιους χώρους, καθώς είναι σε εξέλιξη η επιχείρησή της στην καρδιά της πόλης, στην Ίνερε Στατ.

Με αναρτήσεις της στο Twitter η αστυνομία ζήτησε να μην διατυπώνονται «φήμες, κατηγορίες, εικασίες», ούτε να ανακοινώνονται ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για θύματα. «Αυτό δεν βοηθά καθόλου», τόνισε.

Με άλλο μήνυμα, που αναρτήθηκε σε πολλές γλώσσες, οι αστυνομικές αρχές ζήτησαν από όποιους πολίτες έχουν βίντεο από τα γεγονότα να μην τα ανεβάζουν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης αλλά να τα δώσουν στην αστυνομία ώστε να την βοηθήσουν στο έργο τους.

Τα δημόσια μέσα μεταφοράς της πόλης δεν σταματούν πλέον στην Ίνερε Στατ, μέχρι νεωτέρας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ