Μνημόνιο Συνεργασίας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Ο σκοπός της συνεργασίας των δύο πλευρών αφορά τόσο στην υγειονομική κάλυψη επειγόντων περιστατικών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα, 2 Νοεμβρίου 2020, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, με τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα. Ο Ε.Ε.Σ διευρύνει το πεδίο του ανθρωπιστικού έργου και της προσφοράς του σε οποιονδήποτε έχει ανάγκη, παραμένοντας πάντοτε πιστός στις Αρχές του.

Ο σκοπός της συνεργασίας των δύο πλευρών είναι διττός. Αφορά τόσο στην υγειονομική κάλυψη επειγόντων περιστατικών σε πανελλαδικό επίπεδο, με την παροχή Πρώτων Βοηθειών σε εκδηλώσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης και θερμομετρήσεις στα Δικαστικά κτήρια, όσο και στην ψυχολογική υποστήριξη του προσωπικού του Υπουργείου αλλά και στην εκπαίδευσή του στις Πρώτες Βοήθειες.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, αναφερόμενος στην υπογραφή του Μνημονίου, ανέφερε ότι «η συνεργασία του Ε.Ε.Σ με το υπουργείο Δικαιοσύνης βασίζεται σε κοινές αντιλήψεις αρχών και θέσεων σε θέματα ανθρωπισμού, εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης».


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here