Κρούσματα σήμερα: Ολοταχώς για νέο «μαύρο» ρεκόρ – Αγγίζουμε τα 3.000 κρούσματα


Κρούσματα σήμερα: «Ψυχρολουσία» από τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τετάρτης, τρεις ημέρες πριν η χώρα οδηγηθεί σε γενικό lockdown, για δεύτερη φορά.

Μέρες Μαρτίου θα ζούμε από το Σάββατο (07/11) καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης «πατάει» το κουμπί και η χώρα μπαίνει σε γενικό lockdown.

Η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων έφεραν εσπευσμένα το γενικό lockdown στην Ελλάδα. Εδώ και δύο εβδομάδες τα κρούσματα ανέρχονται σε 4ψήφιο αριθμό, ενώ οι διασωληνωμένοι και οι ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία αυξάνονται ραγδαία, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία της χώρας να δέχονται ασφυκτικές πιέσεις.

Στο άκουσμα των 2.646 κρουσμάτων που κατέγραψε χθες ο ΕΟΔΥ, η Ελλάδα «πάγωσε», ενώ οι προβλέψεις των λοιμωξιολόγων είναι δυσοίωνες. Όπως όλα δείχνουν, τα κρούσματα τις επόμενες μέρες ή ακόμα και σήμερα ενδέχεται να ξεπεράσουν τις 3.000.

Όπως είπε άλλωστε, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας κ. Νίκος Θωμαΐδης σήμερα στο ΣΚΑΪ, «σίγουρα θα περάσουμε τα 3000 κρούσματα στη χώρα όπως πάμε.

Τονίζοντας παράλληλα, ότι το lockdown μπορεί να επιβραδύνει την πορεία του ιού και να αναστρέψει την εικόνα.

«Θα υπάρξει κορύφωση σε 15-20 μέρες και μετά θα επέλθει η μείωση, γύρω στα Χριστούγεννα», είπε.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ