Αυτοφροντίδα άνδρας: Κάτι παραπάνω από το “αισθάνομαι καλά”

Αυτοφροντίδα άνδρας: Κάτι παραπάνω από το “αισθάνομαι καλά”. Αυτή η χρονιά ήταν εύκολα η πιο αγχωτική και δύσκολη χρονιά για όλους. Επαγγελματικά, προσωπικά όλα έχουν επηρεαστεί και σίγουρα υπήρξαν στιγμές που νιώσαμε αδύναμοι. 

Σε αυτές τις περιόδους υψηλού στρες, η λανθασμένη λογική λέει:” Κάντε περισσότερα”, “Καταλαβέ το.”, “Αντιμετωπίστε τα προβλήματα”. Μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο για να μετακινήσετε το σώμα σας, να ξεκουραστείτε και να επαναφορτίσετε όταν όλα είναι καθαρά. Το πρόβλημα με αυτήν τη λογική είναι ότι δεν λειτουργεί ποτέ με αυτόν τον τρόπο. Αντ ‘αυτού, ο κύκλος διαρκεί ατέλειωτα επειδή υπάρχουν πάντα περισσότερα να κάνουμε.

Εδώ υπάρχει ένας διαδεδομένος κοινωνικός κανόνας σύμφωνα με τον οποίο οι άνδρες τοποθετούν τη δική τους υγεία και ευεξία στο κάτω μέρος της λίστας προτεραιότητας. Ένας λόγος είναι ότι το 65% των ανδρών δηλώνουν ότι αποφεύγουν να πάνε στο γιατρό για όσο το δυνατόν περισσότερο και πηγαίνουν μόνο όταν φοβούνται σοβαρή ασθένεια. Είναι ακόμη πιο τρομερό όσον αφορά την ψυχική υγεία. Η κατάθλιψη και η αυτοκτονία είναι η κύρια αιτία θανάτου μεταξύ των ανδρών και οι άνδρες είναι λιγότερο πιθανό να φτάσουν. Εάν έχετε πάει ποτέ σε αεροπλάνο, γνωρίζετε ότι πρέπει να ασφαλίσετε τη δική σας μάσκα οξυγόνου προτού βοηθήσετε άλλους.

Οι προθέσεις σας υπολογίζονται λιγότερο από τις ενέργειές σας. Ελέγξτε με τη λίστα των προβλεπόμενων και επιθυμητών ενεργειών. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ήδη τι πρέπει να κάνουμε για να είμαστε υγιείς και να αισθανόμαστε καλύτερα. Ίσως να μπορείτε να ζήσετε με το άγχος που ασκείτε, αλλά αφιερώστε λίγο χρόνο για να δείτε πώς επηρεάζει τους γύρω σας. Αξίζετε να νιώθετε καλά. Αυτό είναι βαθύ – και όχι πολλοί άντρες έχουν την ικανότητα να το αφήσουν να βυθιστεί.

Ένα κάλεσμα για αυτοφροντίδα. Αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα που πηγαίνει βαθύτερα από το να αισθάνεσαι καλά ή να βελτιώνεις τη ζωή ενός άνδρα. Έχει να κάνει με το πώς οι άνδρες επηρεάζουν τους άλλους γύρω τους. Ένας άντρας που φροντίζει τον εαυτό του μπορεί να είναι μια ριζοσπαστική πράξη εξυπηρέτησης των άλλων, και μια γενική κίνηση υγιών ανδρών θα μπορούσε κυριολεκτικά να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here