Lockdown – Χαρδαλιάς: Όλα τα νέα μέτρα – Τι ισχύει για μετακινήσεις, καταστήματα, σχολεία


Lockdown: Τον τρόπο εφαρμογής των νέων μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για την ανακοπή της διασποράς του κορονοϊού εξειδίκευσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς

Αντιμετωπίζουμε «ακόμα μια δύσκολη συγκυρία», είπε ο κ. Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε «μια δοκιμασία που όλοι έχουμε ξαναζήσει και θα θέλαμε να μην ξαναζήσουμε» καλώντας τους πολίτες «να προστατεύσουμε όσους αγαπάμε, το εθνικό σύστημα υγείας, την ίδια μας την πατρίδα».

«Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο αλλά πρέπει να επαναλάβουμε όλα τα σημαντικά, τα ξεχωριστά» δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι σε «μόλις 5 ημέρες είχαμε αύξηση κρουσμάτων κατά 20%» ενώ οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται αυξήθηκαν κατά 36%, οι διασωληνωμένοι κατά 34%, οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ και ΜΑΘ κατά 33%, ενώ τις τελευταίες 5 ημέρες χρειάστηκαν ακόμα 55 ΜΕΘ.

Οι διαφορές σε σχέση με την άνοιξη:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού.
  • Τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και όλα τα ειδικά σχολεία παραμένουν ανοιχτά. Για τις υπόλοιπες βαθμίδες ισχύει η τηλεκπαίδευση.

Για μετακίνηση από και προς το σχολείο, εκδίδεται έντυπο από τον διευθυντή του σχολείου.

Οι υπόλοιπες μετακινήσεις γίνονται μέσω των SMS με τους αντίστοιχους κωδικούς για γιατρούς, δημόσιες υπηρεσίες, αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη ή συνοδεία μαθητού, μετάβαση σε κηδεία ή μετάβαση γονέων που τελούν σε διάσταση, και για σωματική άσκηση ή κινηση με κατοικίδιο ζώο.

Τι συμβαίνει με όσους έρχονται στη χώρα

Επίσης ανακοίνωσε πως όσοι εισέρχονται στη χώρα από τη Δευτέρα, θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ PCR υποχρεωτικά.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ