Forma.gov.gr – Απαγόρευση κυκλοφορίας: «Κατεβάστε» ΕΔΩ τη βεβαίωση τύπου Α’ και τη βεβαίωση τύπου Β’


Απαγόρευση κυκλοφορίας: Δείτε τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζεστε για τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις στη διάρκεια του lockdown.

Μετά την εξειδίκευση των μέτρων από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, οι Έλληνες πολίτες ενημερώθηκαν για το πως θα μπορούν να κινούνται στη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Όπως είχε συμβεί και στο πρώτο lockdown, την άνοιξη, για να μπορεί κανείς να μετακινηθεί θα πρέπει να χρησιμοποιεί συγκεκριμένα έγγραφα, είτε να κάνει αποστολή SMS στο 13033.

Οι βεβαιώσεις χωρίζονται σε τύπου Α και τύπου Β και αφορούν διαφορετική μετακίνηση η κάθε μια.

Οι τύποι των βεβαιώσεων

Όπως αναφέρεται στο forma.gov.gr, από όπου μπορεί κανείς να «κατεβάσει» και να εκτυπώσει όλα τα απαραίτητα, χρηστικά, έγγραφα, οι βεβαιώσεις χωρίζονται ως εξής:

Για μετάβαση προς και από την εργασία κατά τις εργάσιμες ώρες, η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια (τύπου A) και παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, από τον εργοδότη ή, σε περίπτωση νομικού προσώπου από τον νόμιμο εκπρόσωπό του ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο.

Για όλες τις άλλες μετακινήσεις, η βεβαίωση κίνησης αφορά κάθε μεμονωμένη κίνηση και μόνο αυτή (τύπου Β), υπογράφεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο με προσωπική του ευθύνη και περιέχει το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, την διεύθυνση κατοικίας και την ώρα μετακίνησης του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης

Οι βεβαιώσεις τύπου Α και τύπου Β από το forma.gov.gr

Για πάγια βεβαίωση κίνησης (Τύπου Α) προς και από την εργασία απαιτείται συμπληρωμένο το κάτωθι έντυπο:

Για μεμονωμένες μετακινήσεις (τύπου Β), έχετε 3 επιλογές: SMS, εκτυπωμένο και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης, ή και χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ