Στρατιωτική θητεία: Πότε και πώς θα αυξηθεί – Πόσο θα υπηρετήσουν όσοι είναι ήδη μέσα


Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων – Ποιοι αναμένεται να την «πατήσουν»

Μετά από τις κρίσιμες μάχες με την Τουρκία σε Έβρο, Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις έδωσαν ηχηρές απαντήσεις στο προκλητικό καθεστώς Ερντογάν, στρατιωτική αλλά και πολιτική ηγεσία είναι αποφασισμένες να προχωρήσουν σε αλλαγές που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τους τρεις Κλάδους.

Έχοντας απέναντι έναν ημίτρελο και επιθετικό «γείτονα», δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αδράνεια και εφησυχασμό στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Πέρα από το ζήτημα των εξοπλιστικών, που προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος κατόπιν εισηγήσεων του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και των Αρχηγών των τριών Επιτελείων, έχει αποφασίσει να προχωρήσει και σε αύξηση της στρατιωτικής θητείας στο Στρατό Ξηράς.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι στρατιώτες θα υπηρετούν και στο Στρατό Ξηράς 12 μήνες, τρεις μήνες δηλαδή περισσότερο απ’ όσο είναι τώρα. Έτσι η θητεία θα είναι ίδια για στρατιώτες, ναύτες και σμηνίτες.

Το ερώτημα είναι βεβαίως, πότε θα εφαρμοστεί η αύξηση της θητείας και τι θα γίνει με όσους υπηρετούν αυτή την περίοδο.

Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας αναμένεται να πραγματοποιηθεί, μέσα στις πρώτες ΕΣΣΟ του 2021 με τις πληροφορίες να αναφέρουν συγκεκριμένα από την δεύτερη κιόλας του έτους.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες ώστε όλοι οι Έλληνες που θα κληθούν να υπηρετήσουν τη θητεία τους από το 2021 και μετά να γνωρίζουν ότι θα παραμείνουν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων για διάστημα 12 μηνών.

Όσο για τους στρατιώτες που έχουν παρουσιαστεί στις τελευταίες ΕΣΣΟ και κανονικά πρόκειται να υπηρετήσουν 9 μήνες, πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να τους «πιάσει» η αύξηση και τελικά να κληθούν να υπηρετήσουν επιπλέον 90 ημέρες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ