Ανδρική σεξουαλικότητα: Νεύρα στην επιδερμίδα που βοηθούν στο σεξ


Ανδρική σεξουαλικότητα: Νεύρα στην επιδερμίδα που βοηθούν στο σεξ. Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ερωτικής ζωής, η πρόωρη εκσπερμάτωση  είναι το κύριο σεξουαλικό πρόβλημα των ανδρών και πολλές γυναίκες παραπονιούνται ότι οι άνδρες έχουν έκπτωση στα ερωτικά παιχνίδια και είναι πολύ σταθεροί στα γεννητικά όργανα και τη συνουσία.

Και τα δύο προβλήματα μπορούν να ελαχιστοποιηθούν – και ενδεχομένως να εξαλειφθούν – όταν οι άντρες εκτιμούν τον ερωτικό αντίκτυπο ειδικών, ελάχιστα γνωστών νεύρων που είναι ενσωματωμένα σε κάθε τετραγωνική ίντσα του δέρματος όλων.

Και οι πέντε αισθήσεις μπορούν να είναι πύλες στη σεξουαλική επιθυμία και ευχαρίστηση. Όμως, οι περισσότερες έρευνες εστιάζουν  σε δύο μόνο: μυρωδιά (αρώματα και άλλα αρώματα, μια βιομηχανία 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως) και την όραση (πορνογραφία και εσώρουχα, 10-15 δισεκατομμύρια δολάρια). Εν τω μεταξύ, το δέρμα, το μεγαλύτερο όργανο του σώματος, είναι κρίσιμο για τη σεξουαλική ευχαρίστηση, αλλά εκπληκτικά λίγη έρευνα έχει επικεντρωθεί στον ερωτικό αντίκτυπο της αφής. Μια πρόσφατη μελέτη από Ευρωπαίους ερευνητές δείχνει πώς η απαλή αφή τροφοδοτεί την ερωτική διέγερση και ενισχύει την αγάπη, αλλά επηρεάζει διαφορετικά τους άνδρες και τις γυναίκες

Ας εξετάσουμε τη φυσιολογία του πόνου. Εγκαύματα, τσιμπήματα μελισσών, σπασμένα οστά και άλλες επιβλαβείς αισθήσεις ενεργοποιούν τα νεύρα του πόνου στο δέρμα. Οι βιοηλεκτρικές πληροφορίες μπαίνουν στον εγκέφαλο και μας ωθούν να ξεφύγουμε και να ανταποκριθούμε λεκτικά, αλλά  το δέρμα περιέχει επίσης άλλα ευαίσθητα στην αφή νεύρα που λίγοι έχουν ακούσει ποτέ: C-απτική ίνα. Ενεργοποιούνται με απαλό μασάζ οπουδήποτε και παντού, από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα. Τα νεύρα C-απλής παίζουν βασικό αλλά απεριόριστο ρόλο στη σεξουαλική διέγερση και την ευχαρίστηση. Όταν διεγείρονται, οι ίνες C-απλής προειδοποιούν τον εγκέφαλο για ευχαρίστηση και μας ωθούν να πούμε, “Αχ.” Η ενεργοποίηση των νευρικών αλάτων C διεγείρει επίσης την απελευθέρωση της ορμόνης οξυτοκίνης, η οποία αυξάνει τα συναισθήματα χαλάρωσης, ευτυχίας και προσκόλλησης – συναισθήματα κεντρικά για ένα υπέροχο σεξ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ